Brüksel Lahanalı Pilav tarifi - pilav tarifleri - Brüksel Lahanalı Pilav yapilisi

Malzemeler
• 2 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı tavuk suyu
• 300 gr. Brüksel lahanası
• 4 çorba kaşığı tereyağı
• Tuz, tane karabiber

Tarif

Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün.
Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin.

Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın. Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın. Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp, pilavın suyunu çektirin. Haşlanmış lahanaları pilavın üzerine dizin. Kapağını kapatıp, 1/2 saat dinlendirin.
Brüksel lahanalı pilavı harmanladıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 292
favori
like
share