Aşotlu Etli Çorbası

Son güncelleme: 02.05.2009 19:11
  • Aşotlu Etli Çorbası - Aşotlu Etli Çorbası Tarifi

    noimage

    Malzemeler:

    * 150 gr.kuzu eti
    * 1 soğan
    * 1 patates
    * 2 havuç
    * su

    Terbiyesi için:

    * 1 kase yoğurt
    * 3 çorba k.un
    * tuz

    Üzeri için:

    * 1 çorba k.tereyağı
    * aşotu
    * taze sarımsak

    Hazırlanışı:

    Eti sıvıyağda yüksek ateşte kavurun. Daha sonra altını kısıp üzerine soğanı ekleyin. Bir süre kavurduktan sonra suyunu vererek kaynamaya bırakın. Etler pişmeye başlayınca üzerine küp doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyerek bir süre daha pişirin.

    Dİğer tarafta terbiyesi için 1 kase yoğurt ve unu karıştırın. Üzerine biraz soğuk su ekleyerek kıvamını açın. Daha sonra üzerine çorbadan biraz sıcak su ekleyip çırpın. Terbiyeyi çorbaya ekleyeerk bir süre daha kaynatın. Bu arada aşotunu doğrayarak tereyağında kavurun. Çorbanın üzerine döküp servis yapın.
#02.05.2009 19:11 0 0 0