Başkent Haftalık Kültür Sanat Etkinlikleri Rehberi

Son güncelleme: 03.10.2009 14:33
  • Ankara Kültür Sanat Etkinlikleri

    Ankara -

    Başkentlileri hafta boyunca tiyatro, bale, konser ve sergi etkinlikleri bekliyor.
    Adana Devlet Tiyatrosu'nun "Rita'nın Şarkısı", Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun "Ceza Kanunu" ve "Sahnemizden Geçen Şarkılar" adlı oyunları başkente konuk oluyor.

    Ankara Devlet Tiyatrosu, bu hafta değişik sahnelerinde 16 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 5 gösteri sahneleyecek.

    Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yarın şef Matthew Savery yönetiminde, Klazz Brothers'ı konuk edecek. CSO, 12 Mayıs Salı günü de "Genç Kuşak Solistleri 1" konseri verecek. Bilkent Senfoni Orkestrası da yarın Ankara Fransız Kültür Merkezi'nin katkılarıyla viyolonsel sanatçısı Renaud Dejardin'e eşlik edecek.

    Doğadan topladığı taşlarla, insanların şekil verdiği demiri bir araya getiren heykeltıraş Turhan Çetin'in, iki formu kaynaştırarak, ortaya çıkardığı ilginç yapıtları Anadolu Ajansı Sanat Galerisi'nde izlenime çıktı. Sanat Kurumu'nun "Övgüye Değer Sanatçı Ödülü" dahil çeşitli yarışmalarda 11 kez ödüle layık görülen heykeltıraş Çetin'in eserleri 22 Mayıs Cuma gününe kadar galerinin konuğu olacak.

    Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür-sanat etkinlikleri şöyle:


    Tiyatro

    Büyük Tiyatro: Sadık Şendil'in yazdığı, Kazım Akşar'ın yönettiği "Kanlı Nigar", yarın ile 10 Mayıs Pazar günü ve 12 Mayısta seyirci karşısına çıkacak.

    Küçük Tiyatro: "Pinti Hamit" adlı eser yarın ile 9 Mayıs Cumartesi ve 10 Mayısta, "Şahane Düğün" 12-14 Mayıs tarihleri arasında izlenebilir.


    Şinasi Sahnesi: Willy Russel'ın yazdığı, Sevgi Şanlı'nın Türkçeye çevirdiği, Işıl Kasapoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği Adana Devlet Tiyatrosu yapımı "Rita'nın Şarkısı", 12-16 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerin karşısına çıkacak.

    Akün Sahnesi: "Fosforlu Cevriye" adlı müzikal hafta boyunca izlenebilir.


    Altındağ Tiyatrosu: Ahmet Nuri Sekizinci'nin yazdığı, Yılmaz Öğüt'ün günümüz Türkçesine uyarladığı, yönetmenliğini Volkan Özgömeç'in üstlendiği Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı "Ceza Kanunu", yarın ile 9 ve 10 Mayısta Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

    "Kırmızı Başlıklı Kız" adlı çocuk oyunu ise 12-14 Mayıs tarihleri arasında perdede...


    Muhsin Ertuğrul Sahnesi: Harun Özer'in yazıp-yönettiği çocuk oyunu "Çirkin Prensesle Şişko Prens", 17 Mayıs Pazar gününe kadar izlenebilecek.


    Stüdyo Sahne: Michel Del Castillo'dan Semih Çelenk'in uyarladığı, proje koordinatörlüğünü Fırat Demirağ'ın, proje uygulatıcılığını Yeliz Erülgen'in yaptığı Ankara Devlet Tiyatrosu Sosyal Sorumluluk Projesi "GİTAR", yarın ve 10 Mayısta perde açacak.

    Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı "Sahnemizden Geçen Şarkılar" ise 12 Mayıs ve 15 Mayıs Cuma günü sahnede olacak.


    İrfan Şahinbaş Tiyatrosu: Erhan Gökgücü'nün yazıp-yönettiği "Giordano Bruno" adlı oyun 9 Mayısta görülebilecek. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı "Sahnemizden Geçen Şarkılar" 13-14 Mayıs tarihlerinde ve 16 Mayıs Cumartesi günü perde açacak.


    Oda tiyatrosu: "Hüzzam" yarın ve 9 Mayısta, "Uçurtmanın Kuyruğu" 12-16 Mayıs tarihleri arasında izleyici karşısında olacak.


    Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi: Romanya Elvira Godeanu Tiyatrosu Uluslararası Festivali En İyi Kadın Oyuncu ödülü sahibi Civan Canova'nın yazdığı, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Ful Yaprakları" adlı oyun yarın ve 9 Mayısta sanatseverlerle buluşacak.

    "Keloğlan Keleşoğlan" ise 10 ve 12 Mayısta sahne alacak.


    Opera-Bale

    Opera Sahnesi: "Yaşam ve Tango" isimli eser 9 Mayısta gösterilecek.

    "Venedik'te Bir Gece" adlı iki perdelik operet, 11 Mayısta izlenebilir.

    Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu'nun (MDT) "Üç Nefes" adlı modern dans gösterisi, 13 Mayısta perdede...


    Operet Sahnesi: "Kırmızı Ev" adlı müzikli oyuna, 12 Mayısta gidilebilir.


    Leyla Gencer Sahnesi: "Çizmeli Kedi" adlı çocuk balesi, 10 Mayısta perde açacak.


    Konser

    CSO Konser Salonu: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yarın şef Matthew Savery yönetiminde, Klazz Brothers'ı konuk edecek.

    CSO, 12 Mayısta da "Genç Kuşak Solistleri 1" konseri verecek.


    Bilkent Konser Salonu: Bilkent Senfoni Orkestrası, yarın Ankara Fransız Kültür Merkezi'nin katkılarıyla ve şef Jean-Claude Casadesus yönetiminde, viyolonsel sanatçısı Renaud Dejardin'e eşlik edecek.

    Konserde Saint-Saens'ın "Viyolonsel Konçertosu" ile Berlioz'un "Fantastik Senfoni"si seslendirilecek.


    Sergi

    Anadolu Ajansı Sanat Galerisi: Sanat Kurumu'nun "Övgüye Değer Sanatçı Ödülü" dahil çeşitli yarışmalarda 11 kez ödüle layık görülen heykeltıraş Turhan Çetin'in eserleri 22 Mayıs tarihine kadar galerinin konuğu olacak.


    Ankara Beyaz Sanat: Barış Cihanoğlu'nun resim sergisi, 12 Mayısa kadar ziyaret edilebilecek.


    Atlas Sanat Galerisi: Canan Atalay'ın resim sergisi, 22 Mayıs Cuma gününe kadar açık olacak.


    Galeri Soyut: Mehmet Ali Doğan'ın resim sergisi bugün açılıyor. Sanatçının eserleri 20 Mayıs Çarşamba gününe kadar izlenimde olacak.


    İlhan Sanatevi: Ressam Neriman Çetinel'in çalışmaları, 13 Mayısa kadar sergilenecek.


    RC Art Gallery: Aslı Kutluay'ın "Dansın Simyası" adlı resim sergisi, 17 Mayıs Pazar gününe kadar sanatseverleri bekliyor.


    Siyah-Beyaz Sanat Galerisi: Ressam Osman Dinç'in eserleri, 13 Mayısa kadar galerinin konuğu olacak.


    Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi: Talia Sabahat Tuncer'in "Figürler ve Mühürler" adlı resim sergisi, 12 Mayısta açılıyor. Sergi, 29 Mayıs Cuma gününe kadar izlenimde kalacak.


    Sinema

    Bu hafta sinemaseverler, 3'ü yerli 3'ü de yabancı olmak üzere 6 yeni filmle tanışacak.

    Bilim kurgu ve aksiyonun birleştiği, yılların unutulmayan filmi "Star Trek" yeniden sinema perdesinde. "Star Trek"te, kaptan Kirk'ü Chris Pine, Spock'ı Zachary Quinto, Nero'yu Eric Bana, Scotty'yi Simon Pegg, Amanda Grayson'ı Winona Ryder ve Nyota Uhura'yı Zoe Saldana oynayacak. Aksiyon, komedi ve kozmik tehlikelerle dolu bir yolculuğun izleneceği filmin yönetmeni de Abrams.

    "Tetikçi" filminin ikincisi "Tetikçi 2: Yüksek Gerilim-Crank: High Voltage" de gösterime girdi. Yönetmen Mark Neveldine Brian Taylor'ın filminde, Jason Statham, Amy Smart, David Carradine, Clifton Collins, Ling Bai ve Corey Haim rol alıyor.

    "Kan Kitabı-Book of Blood" da haftanın yeni filmlerinden... Korku türündeki filmin yönetmenleğini John Harrison yapıyor. Filmde, Jonas Armstrong, Sophie Ward ve Paul Blair performanslarını sergiliyor.

    Bahadır Karataş'ın "Usta"sı da haftanın yeni Türk filmi... Yetkin Dikinciler, Fadik Sevin Atasoy, Şevket Çoruh ve Hasibe Eren'i bir araya getiren film, uçak yapma tutkusunu hayatının merkezinde gören bir erkekle, kendisini kocasının hayatının merkezinde görmek isteyen bir kadının bitmeyen çekişmesini konu ediniyor.

    Cemal Şan, "Zeynep'in Sekiz Günü" ve "Dilber'in Sekiz Günü"nün ardından "Aşk Üçlemesi"nin üçüncü filmini vizyona taşıdı. Serdar Orçin, Begüm Birgören, Ufuk Bayraktar ve Uğur Polat'ın rol aldığı "Ali'nin Sekiz Günü"nde, kimsesi olmayan Ali'nin mahalleye yeni taşınan ama başkasına aşık olan bir kadına aşık olmasıyla başlayan olaylar ele alınıyor.

    Yönetmen Derviş Zaim, yeni bir filmle beyazperdede... "Nokta" filminde, Mehmet Ali Nuroğlu, Settar Tanrıöğen, Mustafa Uzunyılmaz ve Şener Kökkaya performanslarını sergiliyor.

    giriyor.

    Kaynak : Anadolu Ajansı
#02.05.2009 20:15 0 0 0
  • Ankara'da Edebiyatı Sevdirmek ve Canlandırmak Amacıyla Başlatılan Etkinlikler Devam Ediyor. Kurgu Kültür Merkezi'nde Düzenlenen Hafta Sonu Etkinliklerinde Bu Kez de İki Önemli Şair, Okurlarıyla Buluşacak.

    Ankara'da edebiyatı sevdirmek ve canlandırmak amacıyla başlatılan etkinlikler devam ediyor. Kurgu Kültür Merkezi'nde düzenlenen hafta sonu etkinliklerinde bu kez de iki önemli şair, okurlarıyla buluşacak.

    Bu hafta 'Şiir Matinesi' adıyla düzenlenen etkinliğe Adnan Gerger ve Necmettin Salaz katılarak şiirlerini okuyacaklar. 4 Eylül Cuma günü saat 19.00'da başlayacak ve saat 22.00'ye kadar sürecek etkinlikte Adnan Gerger, 'Çürüyen Ü' adlı şiir kitabından ve 'Ertelenmiş Aşklar Antolojisi' başlıklı şiir dosyasından seçkiler sunacak. Necmettin Salaz da Kurgu Yayınevi'nce basılan 'Zilan- Bir derenin gözyaşları' adlı şiir kitabını imzalayacak. Şiir Matinesi'nde ayrıca Şair Hicri İzgören'in şiirleri de okunacak.

    Konur Sokak'taki Kurgu Kültür Merkezi'nde 5 Eylül Cumartesi günü de 'Ustalarımıza saygı' başlığıyla başlatılan toplantılarda ise bu kez 'Şair Kemal Özer' tartışılacak. 6 Eylül Pazar günüyse 'Kadın Öykülerinde Karadeniz' konusu işlenecek ve kadın öykü yazarları tartışacak.

    noimage

    TRT Ankara Radyosu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi, 'Üç Tenor' 'Halk Konseri İçin Yeniden İşbirliği Yaptı. İki Kurumun Yöneticileri, Etkinliklerin Devam Edeceği Mesajını Verdi.

    TRT Ankara Radyosu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi, 'Üç Tenor' 'halk konseri için yeniden işbirliği yaptı. İki kurumun yöneticileri, etkinliklerin devam edeceği mesajını verdi.
    TRT Ankara Radyosu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi, 4 Eylül akşamı Panora'da bir halk konseri düzenliyor.

    TRT Ankara Radyosu Müdürü Amber Türkmen, konuyla ilgili şunları söyledi:

    "Biz kurum olarak Ankara Devlet Opera ve Balesi ile zaten her zaman diyalog halindeyiz. Kendileriyle daha önce de etkinlikler yaptık. Biz opera ve bale sanatçıları ile birlikte çeşitli etkinliklerde yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Ankaralılar'a biraz sesimizi duyurabiliyorsak, güzel zaman geçirmelerini sağlayabiliyorsak ve tarzı ne olursa olsun iyi müzik dinletebiliyorsak ne mutlu bize. Ankara Devlet Opera ve Balesi ile TRT Ankara Radyosu etkinlikleri bundan sonra da devam edecek. Tüm Ankaralılar'ı bu konsere bekliyoruz."

    Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli 'Üç Tenor Yeni Sezon Konseri'nde ADOB sanatçıları, Ankaralılar'ın karşısına çıkacak. Bujor Hoinic'in orkestra şefliğini yapacağı konserde Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar konserin solistleri olarak sahne alacaklar. Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın sanatçılara eşlik edeceği konsede Erkin Onay da başkemancı olarak yer alıyor.

    4 Eylül Cuma akşamı saat 21.00'da gerçekleşecek konseri Ankaralılar, ücretsiz olarak Panora AVM'nin karşısındaki Panora Park'ta izleyebilir.

#01.09.2009 14:35 0 0 0
  • ANKARA (A.A) - 01.10.2009 - Sanat kurumları, 2009-2010 sanat sezonuna bu akşam verecekleri temsillerle "merhaba" derken, 3'ü yerli yapım 4 yeni film bu hafta gösterime girecek.
    Devlet Tiyatroları perdelerini, değişik bölgelerde 11 yeni yerli oyunla açacak. Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı "Hünkar ve Mimar" adlı oyunun dünya prömiyeri de turne sahnesi olan Gaziantep'te gerçekleştirilecek.

    Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) bale topluluğu, yeni sezona üç ayrı koreografiden oluşan "Balletango" isimli eseri sanatseverlerle buluşturacak.

    Bilkent Senfoni Orkestrası, yarın ve 3 Ekimde ünlü İtalyan operalarından sevilen bölümleri seslendirecek.

    Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 6 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 3 eserle sahne alacak.

    Başkentte hafta boyunca yapılacak kültür-sanat etkinlikleri şöyle:
    TİYATRO

    BÜYÜK TİYATRO "Genç Osman" adlı oyun, yarın, 4 ve 6 Ekimde izlenebilecek. Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Şakir Gürzumar'ın yönettiği eserin dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostüm tasarımı Gülümser Erigür'e, ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'na ait. Müziklerini Can Atilla'nın hazırladığı oyunda, Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Kutay Sungar, Mehmet Akay, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Necmettin Efe Ünal, Kayhan Sarıgöllü, Uğur Kaya, Çiğdem Mine Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Baykent, Füsun Akay, Fikret Ergin, Halit Güngör ve Nejat Armutçu rol alıyor.

    KÜÇÜK TİYATRO Cem Günen'in yazdığı, Semih Sergen'in yönettiği "Hünkar ve Mimar" isimli yapıt, 6,7 ve 8 Ekimde sahne alacak. Dekoru Sertel Çetiner'e, kostümü Sevgi Türkay'a, ışık düzeni Mehmet Yaşayan'a ait olan oyunda, Orhan Özyiğit, Semih Sergen ve Okan İrkören rol alıyor. Rüştü Asyalı'nın da sesi ile eşlik ettiği yapıt, 2 ve 3 Ekimde de izlenebilecek.

    AKÜN SAHNESİ "Gizler Çarşısı" adlı oyunun dünya prömiyeri, 3 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Turgay Nar'ın kaleme aldığı eserin yönetmeni Laçin Ceylan.

    ALTINDAĞ TİYATROSU İnanç Yılan'ın yazdığı, Cem Emüler'in yönettiği "Anam Bacım Avradım" isimli eserin dünya prömiyeri yarın yapılacak. Dekorunu Hakan Dündar'ın, kostümlerini Esra Selah'ın, ışık düzenini Zeynel Işık'ın, müziklerini Cem İdiz'in hazırladığı yapıtta, İclal Özergün, Şirin Ergüven, Süheyla Gürkan, Berna Konur, Zuhal Taşar Gökhan, Selma Bayraktargil, Adnan Erbaş, Gürkan Görbil, Cem Balcı, Sedat Keçeci, Erdinç Doğan ve Mehmet Ali Toklu rol alıyor.

    İRFAN ŞAHİNBAŞ TİYATROSU "Islıkçı" isimli oyun, 7 Ekim Çarşamba günü Devlet Tiyatroları'nda ilk kez sahnelenecek. Çetin Altan'ın yazdığı, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği oyun, 8 Ekimde de sanatseverlerle buluşacak.

    ÇAYYOLU CÜNEYT GÖKÇER SAHNESİ Dünya prömiyeri bu akşam yapılacak olan "Kerbela" isimli eser, 17 Ekime kadar sahne alacak. Ali Berktay'ın yazdığı eserin yönetmenliğini Ayşe Emel Mesci üstleniyor.
    OPERA-BALE

    OPERA SAHNESİ Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) bale topluluğu, yeni sezona üç ayrı koreografiden oluşan "Balletango" isimli eseri sanatseverlerle buluşturacak. Yapıt, "In Light and Shadow", "Sync" ve "This is Your Life" isimli koreografilerden oluşuyor. Eser, 3 Ekimde aynı sahnede, 5 Ekimde ise LÖSEV yararına ODTÜ'de seyirci karşısında olacak. Wolfgang Amadeus Mozart'ın ünlü operası "Cosi Fan Tutte", 7 Ekim Çarşamba günü izlenebilecek.

    OPERET SAHNESİ "Öylesine Bir Dinleti" adlı müzikli oyun, 6 Ekim Salı günü izleyiciyle birlikte olacak.
    KONSER

    BİLKENT KONSER SALONU Bilkent Senfoni Orkestrası, yarın ve 3 Ekimde ünlü İtalyan operalarından sevilen bölümleri seslendirecek. "Opera Akşamları" adlı etkinlikte orkestrayı Şef Klause Weise yönetecek. Soprano Naira Abrahamyan ve tenor Daniel Magdal'ın solist olarak katılacağı konserlerde, Elena Puşkova Hristova yönetimindeki Bilkent Gençlik Korosu da yer alacak. Konserlerde Verdi'nin "La Forza Del Destino", "Il Trovatore", "Un Ballo in Maschera" ve "Nabucco" operaları ile Puccini'nin "La Boheme", "Tosca" ve "Turandot" operalarından aryalar, düetler ve korolu bölümler seslendirilecek.

    Kaynak : Anadolu Ajansı
#03.10.2009 14:33 0 0 0