Adana Usulü Peynirli Pide - Adana Usulü Peynirli Pide Tarifi



Malzemeler :

* 3 su b. un
* Yarım paket yaşmaya
* 1 tatlı k. tuz
* Alabildiği kadar su

İç harcı için:

* 2 soğan
* 2 çorba k. tereyağı
* Beyaz peynir
* Maydanoz


Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin.Yaş mayanın üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritin.aha sonra unuda karıştırarak hamuru yoğurun.Hamuru kulak memesi kıvamında hazırlayın.Daha sonra pide hamurunu bezelere bölün.


İç harcı için ise 2 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya tereyağını alın.Tereyağı eridikten sonra soğanları ilave edin ve soğanları kavurun.Bir karıştırma kabına beyaz peyniri rendeleyin.Üzerine ince kıyılmış maydanozu ilave edin.ve karıştırın.Pide hamurlarını tatlı tabağı büyüklüğünde açın.Pide hamurlarının üzerine peynirli ve soğanlı iç harcı yayın ve kenaralrını kapatıp pide şeklini verin.Fırın tepsisibe peynirli pideleri dizin.Mayalanması için bir süre beletin.Pideler mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1866
favori
like
share