Sakızlı Paskalya Çöreği - Sakızlı Paskalya Çöreği Tarifi



Malzemeler :

* 5,5 su b. un
* 1 p. yaşmaya
* 1 su b. tozşeker
* 1 su b. sıvıyağ
* 1 su b. süt
* 3 yumurta
* 1 p. damla sakızı
* 1 fiske tuz

Üzeri için:

* 1 yumurta sarısı
* File badem

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına sütü ve mayayı alarak eritin. Daha sonra üzeri için 1 sarısını ayırdıktan sonra diğer yumurtaları ilave edin. Damla sakızını az şekerle havanda döverek karışıma ekleyin. Sonrasında üzerine mısır yağını da ekleyerek sıvıları iyice çırpın. Daha sonra un,1 fiske tuz ve şekeri de ekleyerek karıştırın. Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir kıvam elde edin. Yoğurduğunuz hamuru 6 bezeye ayırarak rulo yapın. Boyu 1 karış olacak şekilde uzatın. Saç örgüsü şeklinde sararak 2 çörek elde edin. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürerek file bademleri serpin. Vaktiniz varsa 15-20 dk. kadar mayalandırın. Daha sonra 170 derecede kızarana kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 563
favori
like
share