haşhaşlı simit tarifi - haşhaşlı simit


Malzemeler:

1 su bardağı sıvıyağ

125 gr oda ısısında tereyağı veya margarin

1 yumurta

1 bardak yoğurt

1 paket kabartmatozu

2 çay kaşığı tuz

1 türk kahve fincanı dövülmüş ceviz

1 türk kahve fincanı haşhaş tohumu

2 çay kaşığı toz şeker -

aldığı kadar un

Yapılışı:

1- derin bir kabta yağları, yoğurdu ve yumurta akını karıştırın

2- başka bir kabta ; tozşeker, tuz, kabartmatozu,ceviz ve haşhaş tohumunu ekleyin karıştırın

3- iki malzemeyi birbirine karıştırın. aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapın. ( kulak memesi yumuşaklığında)

4- uzun şeritler yapın simit şekli verin veya merdane ile 1 cm. kalınlığında açın kalıplarla kesin. yağlı tepsiye dizin yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış 150 derecedeki fırında pişirin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 368
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 05.05.2009 16:11
Tarif için teşekkürler Ayışığı.
ucubee Tarih: 05.05.2009 13:35
güzele benziyor.