Balıklı Bahar Salatası tarifi - Balıklı Bahar Salatası yapilisi

Malzemeler

200 Gr semizotu
200 Gr ıspanak
200 Gr su teresi
Yarım demet dereotu
Yarım demet roka
1/4 göbek salata
1 Demet taze nane
200 Gr taze soğan
150 gr mantar
2 Adet kuru soğan
Yeterince un ve mısır unu
12 Sardalya balığı
Sos İçin:
1 Su bardağından 1 parmak eksik sızma zeytinyağı
Yarım su bardağı limon sirkesi
1 Tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Sıvıyağ

Hazırlanışı

* Temizlediğiniz ve bol suyla yıkadığınız yeşilliklerin suyu süzülene dek süzgeçte bekletin.
* Semizotunu, ıspanığı, su teresini, yarım demet dereotunu, yarım demet rokayı, göbek salatayı ve bir demet taze naneyi bıçak kullanmadan elinizle iri parçalar halinde koparın.
* Geniş bir salata tabağına aktarın.
* Mantarları enine ikiye kesin.
* Temizlenmiş taze soğanları iri parçalar halinde doğrayın.
* Mantarları kararmamaları için limonlu suda bekletin.
* Taze soğanları yeşilliklerin üzerine dizin.
* Bu arada sosu hazırlayın.
* Geniş bır kaseye sızma zeytinyağı koyun.
* Üzerine limon sirkesi ilave edin.
* İyice çırpın.
* 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ekleyin.
* Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin.
* Limonlu suda beklettiğiniz mantarların suyunu süzün.
* Teflon tavada kızartın.
* Kabuklarını soyduğunuz ve dilimler halinde kestiğiniz soğanları teflon tavada kızartın.
* Kabuklarını soyduğunuz ve dilimler halinde kestiğiniz soğanları teflon tavada yumuşayana dek soteleyin.
* Temizlenmiş ve kılçıkları çıkartılmış balıkları bol suyla yıkayın.
* Suyu süzdükten sonra sardalya balıklarını, aralarına un serperek, birbirine yapıştırın.
* Birbirine yapıştırdığınız sardalya balıklarının dış kısımlarını mısır ununa bulayın.
* Çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada pişirin.
* Salata tabağına aldığınız yeşilliklern üzerine hazırladığınız sostan gezdirin.
* Teflon tavada pişirdiğiniz mantarları, soğanları ve sardalya balıklarını yeşilliklerin üzerine dizin.
* Servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 300
favori
like
share