balıkesir yemekleri - balıkesir tatlıları - yöresel yemekler - balıkesirin mafiş tatlisi



Malzemeler:

3.5 su bardağı un, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardagi sıvıyağ, 1 yumurta, Yarım çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı nişasta, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, Kızartma için sıvıyağ.

Şurup için:
1.5 su bardaği tozşeker, 2 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu.

6 kişilik / Hazırlanışı:

Çukur bir kaba unu alıp yoğurt, kabartma tozu, sıvıyağ, tuz ve yumurtayı ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırıp üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirin. Tozşeker ve suyu kaynatıp limon ekleyin, soğumaya bırakın. Nişasta serperek hamurları kaIın bir yufka şeklinde açın.Yufkaları iki kenarından tutup hafif büzerek pilili şekli verin. 10' ar cm ara ile sıkıp bıçakla kesin. Hamurları kızgın sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartın ve soğuk şuruba atın. Şurubu çekince servis tabağına alıp üzerine ceviz serperek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 682
favori
like
share
uCuRuM ciCegi Tarih: 04.05.2009 03:28
ilke duydum ilginc bi ismi var ama denemek lazim.Tesekkurler