Sura

Son güncelleme: 03.05.2009 11:12
  • balikesir yemekleri - yöresel yemekler - balıkesirin sura yemeği tarifi

    noimage

    Malzemeler:
    1 adet kuzu veya oğlak eti ön kolu
    150 gr. kuzu ciğeri
    yarım su bardağı zeytinyağı
    2 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı çam fıstığı
    1 adet kuru soğan
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    yarım çay kaşığı yeni bahar
    yarım çay kaşığı karabiber
    yarım çay kaşığı tarçın
    2 yemek kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı domates salçası.

    Yapılışı:
    Daha çok kurban bayramlarında yapılan ve özel günlerde tercih edilen bir yemektir. Kuzu ön kolu kaburga tarafından bıçakla açılır içine önceden hazırlanmış iç pilav doldurulur. Bu bölüm iğne iplikle dikilir. Bir kapta sulandırılan salça etin üzerine sürülür. Pişirme kabına su da eklenerek et pişirilir.
#03.05.2009 11:12 0 0 0