* 3 yumurta
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı sıvı yağ+erimiş margarin karışımı
* 1′er paket vanilya ve kabartma tozu
* 3 su bardağı un
Sosu İçin:
* 3 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı kakao
* yarım su bardağı şeker
Üzeri İçin: Hindistancevizi
HAZIRLANIŞI:
Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha karıştırın.Yağladığınız büyük boy tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin. Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın. Başından ayrılmayın, taşabilir. Pişince soğumaya bırakın.Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp heryerine değmesini sağlayın ve hindistancevizine bulayın.Afiyet olsun