Malzemeler:

1 paket margarin veya tereyağı(250 gr)

2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)

½ bardak yoğurt

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

1 paket kabartma tozu

500 gr ıspanak

1 su bardağı kaşar rendesi

1 adet kuru soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Margarini oda yumuşaklığında tutup küplere bölün. Un yumurta ve yumurta akı, sirke, tuz, yoğurt, margarin ve kabartma tozunu iyice yoğurup ele yapışmayan bir hamur kıvamına getirin. Bir yandan da tencereye zeytinyağı koyup yıkanmış ve doğranmış olan ıspanakları, soğanlar pembeleşince ekleyin. Beraberce kavurun soğutun. Yaptığınız hamuru 3e ya da 4e bölüp yağlı kağıt üzerinde elinizle bastırarak iyice inceltin. Üzerine kavrulmuş ıspanakta sürün. Bolca kaşar rendesi serpip rulo olarak sarın tepsiye koyun. Diğer ayırdığınız hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Tepsiye dizilen uzun ruloların üzerine yumurta sarısı sürüp bıçakla dikkatlice 2 parmak genişliğinde kesin.200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun…

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 317
favori
like
share
çalıkuşu Tarih: 03.05.2009 17:25
çok hoş görünüyo emeğine sağlık...
Nehir Tarih: 03.05.2009 16:48
muhteşem gözüküyor sayestem
emeğine sağlık...