Miso çorbası tarifi - Miso çorbası yapilisi

Yarım litre su
orta havuç, 2şer santim uzunluğunda kalem kalınlığında kesilmiş
orta soğan, yarım halkalar halinde doğranmış
Yarım patlıcan
eski liralar inceliğinde kesilmiş yarım halkalar halinde 140 gram miso


adam başı 10 gram 12/3 paket tofu
çay kaşığı katsuo daşi ya da arzuya göre bir veya yarım çiroz balığı kurusu

Yapılışı
Yarım litre kaynamakta olan suya havuçları atın. Bunları kapalı olarak iki dakika pişirdikten sonra, soğan ve bir iki dakika sonra da patlıcan dilimleri katın. Hepsine ayrı bir pişirme süresi tanımış olursunuz böylece. 1-2 dakika sonra çorba kepçesinde çatalla erittiğiniz miso ile kurutulmuş katsuo daşi ilave ediniz. (Katsuo daşi istenirse daha önce katılabilir. Bu, tadının ne kadarının sebzelere nüfuz etmesini istemenize bağlıdır)
Misodan sonra ise çorba kesinlikle kaynatılmamalıdır. Ateşi iyice kısın ve son olarak kesme şekerden daha küçük olarak kestiği tofu küplerini ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, bir iki dakika çorbanın demlenip kendine gelmesini bekleyin. Çorbanız servise hazırdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 409
favori
like
share