Ispanaklı Fiyonk Börek Tarifi - Ispanaklı Fiyonk Böregin Yapılışı - Ispanaklı Börek - Börek Çeşitleri





Malzemeler:

* 750 g ıspanak
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 5 adet yufka
* 100 g beyaz peynir
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı süt
* 1/2 çay bardağı sıvıyağ
* 1 yumurta
* Tuz, karabiber, toz kırmızı biber

Yapılışı:

temizleyip yıkadığımız ıspanakları ince doğrayalım.Bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup doğradığımız soğanlarımızı kavuralım tuzumuzu,toz kırmızı biberimizi,karabiberimizi ilave edelim.ateşten alalım.Ispanaklarımızı bir tepsi içerisinde elimizle ovarak yumuşatalım yaklaşık 15 dakika kadar ve suyunu sıkıp bir kaba alalım içine soğan karışımımızı ilave edip karıştıralım,peynirimizi de ilave edelim.Bütün yufkalarımızı tepsi büyüklüğünde kesip yağladığımız tepsimize ilk yufkayı serelim kestiğimiz parçaları tepsideki yufkanın üzerine koyun üzerine bir miktar harçtan koyun üzerine yumurtalı,sıvıyağ ve sütle hazırladığımız karışımdan kaşıkla serpin tekrar bir yufka daha koyun 4 yufkamızı bu şekilde aralarına harç koyarak tamamlayın en üstüne harcımızı koyup en son üzerine koyacağımız yufkayı bir su bardağı ile yuvarlaklar kesin kestiğimiz delikli yufkayı tepsinin üzerine koyun artan hamurdan fiyonk yapacak şekilde şeritler kesin yuvarlaklarımızı fiyonk şekli verip şeritlerle bağlayın yada benim gibi yuvarlakları elinizle büzüp orta kısmını iki parmağınızla sıkarak yapıştırabilirsiniz bu şekilde de açılmıyor fiyonklarımız.

Üzerine ve fiyonklarına yoğurtlu karışımdan sürün önceden ısıttığınız 180C fırında pişirin afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 398
favori
like
share