Kakuleli Pilav

Son güncelleme: 04.05.2009 20:48
  • Kakuleli Pilav Tarifi - Kakuleli Pilav yapılışı - Pilav Tarifi

    Malzemeler

    2 su bardağı haşlanmış BASMATİ pirinci
    1 soğan
    ½ çay bardağı sıvı yağ
    1 çay kaşığı kakule
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    Tuz, karabiber

    Yapılışı

    *
    Üzümleri temizleyip 10 dakika sıcak suda bekletin
    *
    Soğanı incecik kıyın
    *
    Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanları pembeleştirin
    *
    Kakuleyi ve suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini ekleyin
    *
    Kısık ateşte hepsini kavurun
    *
    Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin
    *
    Tuz ve karabiber ekleyin
    *
    Sıcak sıcak servise sunun
    *
    NOT : Egzotik ve gösterişli, daha ziyade orta doğuya has bir pilavdır. Pahalı olmasına karşın, Basmati pirincinin özelliği nedeni ile de hem diri ve hemde tane tane olacağından tadanlar çok beğenecektir.
#04.05.2009 01:08 0 0 0
  • Basmati pirinci cok severim bitanem hepde denk dusuyor emegine saglik.
#04.05.2009 20:48 0 0 0