2 su bardağı haşlanmış BASMATİ pirinci
1 soğan
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kakule
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Tuz, karabiber
Yapılışı
*
Üzümleri temizleyip 10 dakika sıcak suda bekletin
*
Soğanı incecik kıyın
*
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanları pembeleştirin
*
Kakuleyi ve suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini ekleyin
*
Kısık ateşte hepsini kavurun
*
Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin
*
Tuz ve karabiber ekleyin
*
Sıcak sıcak servise sunun
*
NOT : Egzotik ve gösterişli, daha ziyade orta doğuya has bir pilavdır. Pahalı olmasına karşın, Basmati pirincinin özelliği nedeni ile de hem diri ve hemde tane tane olacağından tadanlar çok beğenecektir.