Deniz ürünleri - midye

=Malzemeler=

3 kg midye
1 büyük soğan
1 demet maydanoz
30 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı
1 dal taze kekik
1 defne yaprağı
3 çorba kaşığı krema
Tuz ve karabiber


=hazırlanışı=

Midyeleri temizleyin. Soğanı ve maydanozu doğrayın. Tereyağını tavada kızdırın. Soğanı 1 dakika kızartın. Midyeleri ilave edin. Tuz biber kekik ve defne yaprağını koyun. Karıştırın ve 6 dakika pişirin. 2 veya 3 kez tahta kaşıkla karıştırın. Kekik ve defne yaprağını çıkarıp atın. Yemeğin suyunu süzün ve 3 çorba kaşığı krema ile karıştırın. Bu karışımı midyelerin üzerine dökün. Karıştırın ve servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 360
favori
like
share
Piranha_TR Tarih: 04.05.2009 19:37
Katiyen yemem