Sahne arkası nitelikli işgücü için eğitim projesi: Miş’li Sanatlarda Görünmeyen Eller

Son güncelleme: 04.05.2009 20:00
  • Yedi alanda 10 ve 13 kişilik gruplar halinde iki tur verilecek eğitim ile, 126 kişinin eğitilmesi mümkün olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu arasında Türkiye'deki işsiz gençler ve kadınların istihdam edilebilirliğini ve işgücü piyasasına katılımını artırmak amacıyla Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen ve İŞKUR tarafından yürütülen ve izlenen Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı uygulanmaya başlamıştır.
    Söz konusu hibe planı kapsamında 17.01.2008 tarihinde çıkılan teklif çağrısı sonucunda alınan tekliflerin, Merkezi Finans ve İhale Birimi bünyesinde değerlendirilmesi neticesinde üniversitemiz liderliğinde, İzmir Devlet Tiyatrosu ile ortaklaşa hazırlanan Miş'li Sanatlarda Görünmeyen Eller projesi hibe almaya hak kazanmıştır. Proje, Merkezi Finans İhale Birimi ile imzalanan sözleşme gereği 28.11.2008 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktadır.Proje Bütçesi 240.000 €
    Bu proje:
    Türkiye'de faaliyet gösteren devlet tiyatroları, devlet opera ve balesi, şehir tiyatroları, özel tiyatrolar ve diğer tüm "sahne sanatları alanlarında", ihtiyaç duyulan sahne terzisi ( erkek-kadın),
    sahne perukacısı,
    sahne kunduracısı,
    sahne makyajcısı,
    sahne şapkacısı,
    sahne ressamı,
    sahne perukacısı alanlarında, işgücü ihtiyacına cevap verebilecek nitelikler ve becerilerle donanmış, eğitimli ve alanın pratiklerini de deneyimlerine katmış, bir işgücü yetiştirmek ve bunu sürdürülebilir bir programlama ile geleceğe de taşıyabilecek şekilde tasarlanmış, nitelikli işsiz gençleri istihdama kazandırmaya yönelik bir projedir.
    Projenin amacı Bir alanda mesleki eğitimi almış, ama istihdam sıkıntısı çeken nitelikli bir işgücünün iş ihtiyacı ile, yine işkollarına uygun nitelikte eleman bulamayan istihdam kurumlarının eleman ihtiyacının bu projedeki eğitim ile yan yana getirmek ve "işgücünün sahip olduğu niteliklerle, iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan niteliklerin örtüşmesi"durumuna çözüm oluşturmak, genç işsiz meslek mezunlarının etkinliklerini yönlendirmektir. Bu yedi alanda 10 ve 13 kişilik gruplar halinde iki tur verilecek eğitim ile, 126 kişinin eğitilmesini mümkün olacaktır.
    Üniversitemiz Türkiye'de bu alandaki eğitim boşluğunu doldurarak, işgücü ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir kurum olma hüviyeti ile bir ilke imza atmaktadır. Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü bünyesinde düzenlenecek faaliyetler , sahne sanatları alanına " sahne tasarımcısı" yetiştiren misyonuna bir yenisi ekleyerek, tasarımların realizatörlerini de kendi yetiştirmiş olacaktır.
    İzmir devlet opera ve balesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi çok kapsamlı iştirakçi ortaklığı ile sürdürülecek bu proje altı ili kapsamaktadır. Çağrıda II bölge olarak ele alınan İzmir, Aydın, Manisa, Antalya, Balıkesir ve Denizli illerinden ilgili meslek liseleri, güzel sanatlar lisesi ve meslek yüksek okulu mezunu işsiz gençler 7 aylık bir eğitim ve İzmir devlet tiyatrosu ile İzmir Devlet Opera ve Balesinde staj eğitimi sürecinden sonra ilgili sanat alanlarında teknisyen ve tekniker olarak mezun olacaklardır. Kamu kurum ve özel tiyatrolarda ilgili iş kollarında istihdam edilmesi planlanan kursiyerlerin bu alanda eğitim almış ilk meslek icracıları olmaları da önem taşımaktadır.
    Daha fazla bilgi için:
    Ad-Soyadı-Unvan: Öğr. Gör Gülşin Oral-proje Koordinatörü
    Adres: Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
    Sahne Sanatları
    Mail Adresi: [EMAIL="gulsinoral@hotmail.com"]gulsinoral@hotmail.com[/EMAIL]
    Tel: 232-412 92 52
    Fax: 232-412 92 52
#04.05.2009 20:00 0 0 0