Oklava Baklavası tarifi - Oklava Baklavası yapilisi



500 gr un
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçekyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
Biraz tuz
Açmak için;
250 gr nişasta
500 gr un
İçi;
300 gr ceviz içi

Baklava hamurunun yarı ölçüsünü hazırlayın. Baklava hamurunu 12 pazıya ayırın. Nişastalı unla incecik açın. 6 yufkayı yayıp hafifçe kurutun. Yaş olan baklava yufkasının üstüne bir tane de kuru yufka yerleştirin. Orta kısmına uzunlamasına ceviz içi koyun. Oklavayı yufkanın içine yerleştirin ve ikiye katlayıp uç kısmını içeriye kıvırın. Oklavayla birlikte yuvarlayarak sarın. Okalavayı düz çekin ve yağlanmış bir tepsiye sıralayın. Baklava biçiminde kesin. Üzerine kızdırılmış yağ gezdirin. Fırında pembe renkte pişirin. Soğuduktan sonra ılık şurubu dökün.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 3940
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 08.05.2009 16:54
Harika görünüyor hayatım yapsanda yesek:85:
CANÖZÜM Tarih: 08.05.2009 00:36
benim anam yapar çok güzel olur ayy nasılda canım çekti yhaa
bugulu-gözler Tarih: 04.05.2009 21:36
sarigi burma gibiymis bacum tarif veriyonda artik faliyete gecsen yapsanda yisek