Malzemeler:

1 su bardağı buğday
1 tavuk baget
1 havuç
1 tutam maydanoz
1-2 adet taze soğan
1-2 adet taze sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 yarım limon
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

1- Buğdayları 4-5 saat önceden ıslatın. Şiştikten sonra süzüp tencereye tavukla birlikte koyup haşlayın.
2- Tavuğun derisini çıkarın. Derisini kullanmıyoruz. Tavuğu minik minik didin. Bir tabağın içinde köri ile harmanlayın. Haşlanmış ve süzülmüş buğdayın içine ekleyin karıştırın.
3- Havucu rendeleyin, maydanozları, sarımsağı ve taze soğanı minik minik doğrayıp buğdaya ekleyin. Tuz, karabiber, zeytinyağ ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1203
favori
like
share