borani nedir - borani tarifi - antep üsülü borani - boranı tarifi - boranı - Ispanaklı Borani yapımı - Ispanaklı Borani tarifi
[COLOR=LightBlue]
Malzemeler

1 Kg Ispanak
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Çorba Kaşığı Un
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Çay Bardağı Su
Tuz
Yoğurt ve Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı


Yemeğin Tarifi

Ispanakları bol suyla birkaç kere yıkayın. Yapraklarını dallarından ayırın. Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın. Ispanakların yapraklarını kaynayan suya atıp, 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşatın. Delikli kepçeyle çıkarın. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekleyin.

Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyun. İçine unu ilave edin. Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun. Süt ve suyu ilave edin. Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince içine ıspanakları ekleyin. 1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta ateşten alın.

Üzerine sarmısaklı yoğurt yayın. Salçayı tereyağıyle birlikte biraz pişirin. Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2878
favori
like
share
performerboy Tarih: 28.06.2010 18:20
Tşkrler
mollycan Tarih: 16.05.2009 17:33
hmm, malesef beğenilmedi.
Ya yeni tatlara alışık değil evdekiler,
ya da ben tutturamadım:67:
mollycan Tarih: 06.05.2009 15:42
Herkez deneyimlerini yazsin o zaman buraya:85:
Ben haftasonuna yapmayi düsünüyorum, sonucu bildiririm:3:
NaZ Tarih: 05.05.2009 14:12
Bu çesit Gaziantep usuluymus. Bende denemeyi düsünüyorum
SU-PERISI Tarih: 05.05.2009 14:07
Boraniyi hiç yapmadım deneyecegim eline saglık Havilcigim.
mollycan Tarih: 05.05.2009 11:04
Yogurtlu Ispanagi biliyordum da birde bu tarifi deniycem