Etli Borani - Borani yapimi - borani tarifi - urfa usulu borani - boranı - etlı boranı - borani yemeği - urfa borani
[COLOR=LightBlue]
Malzeme

* 300 gram parça et
* 1 demet pazı
* 1 su bardağı nohut
* 2 su bardağı bulgur
* 250 gram kıyma
* 1 çorba kaşığı un
* Kara biber
* Tarçın
* Tuz
* sıvı yağ

Üzeri için:

* 1 kase yoğurt
* 2 diş sarımsak


Borani Tarifi

Önce eti sıvıyağ ile tencereye alın. Alt üst iyice kızartın. Daha sonra akşamdan ıslatılmış nohutunuzuda ( eğer nohut haşlanmışsa et piştikten sonra ilave edilecek ) üzerine koyup biraz sıcak su ilavesi ile pişmeye bırakın.

Pazının saplarını doğrayıp az su ile haşlayın. Bulgurun üzerine kıymayı, baharatları ve unu koyarak su ilavesi ili nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Etli nohut karışımı pişince üzerine haşladığınız pazıları suyu ile birlikte koyun. Hepsi
tuz ilavesi ile iyice piştikten sonra altını kapatın.

Büyükçe bir çukur kaseye etli nohutlu pazılı karışımı boşaltın. Bulgur köftelerini sıvıyağda kızartıp üzerine alın. Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biber koyun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1740
favori
like
share