Malzemeler:

100 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı earl Grey çay
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 adet yumurta
1,5 su bardağı tam buğday unu

Hazırlanışı:

1- Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Kremamsı bir kıvam alınca içine çayı, portakal kabuğu rendesini ve yumurtayı ekleyin. Karıştırın.
2- Unu eleyerek karışımın içine dökün. Ve elinizle yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Yarım cm. liğinde açıp istediğiniz kurabiye kalıplarıyla kesin.
3- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp ızgara tel üstünde soğutun.

Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 311
favori
like
share