Malzemeler:

2 iri ayva
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı portakal suyu. Şeker portakalı tercih sebebi
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı:

1- Ayvaları su dolup bir kabın içine küp küp duğruyoruz.
2- 2 su bardağı suyun içine koyup orta ateşte haşlıyoruz. Ayvaları tencereden alıp mutfak robotundan geçiriyoruz. Tencereye koyup üstüne şeker, portakal suyu ve portakalın kabuğunu ekleyip kısık ateşte kıvamı oluncaya kadar pişiriyoruz.
3- Birkaç damla limon suyu damlatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 584
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 05.05.2009 01:05
Eline saglık icemine.
Konuyu reçeller marmelatlar bölümüne alıyorum.