Pancarlı Borani Tarifi - Pancarlı Boraninin Yapılışı - Borani yemek tarifi



M a l z e m e l e r

500 gr. pancar (zılk-PAZI),
1 baş orta boy kuru soğan,
200 gr. yağsız kıyma,
100 gr. loğlaz,
1 yemek kaşığı Domates salçası,
1 yemek kaşığı margarin,
Yeterince su.

Yapılışı:

Önce pancar iyice yıkanıp bütün olarak bir tencerede 2-3 Dakika haşlanır. Haşlanan pancarlar bir süzekte iyice süzülür. Suyu süzülen pancarlar istenilen büyüklükte doğranır. Diğer tarafta et yağla biraz kavrulur. Kavrulmuş etin içine diş diş doğranmış soğanlar konup biraz daha kavurulur ve içine salçası konup karıştırılır. Bir Gün önceden ıslatılmış loğlazlar süzerek kavrulan karışımın içine atılır. Üzerine 3 Su bardağı su ilave ederek loğlazlar pişene kadar kaynatılır. Loğlazlar piştikten sonra doğranmış pancar yemeğin içine konur 1-2 taşım kaynatılır ve yemek ocaktan indirilir. Yemek servise hazırdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 441
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 12:02
Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...