zetinyağlı enginar yemeği - zetinyağlı baklalı enginar tarifi
Malzemeler:
6 adet küçük enginar
250 gr taze bakla
yarım limon suyu
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 iri soğan
dereotu
tuz
Yapılışı:
1- taze baklalar ayıklanır yıkanır ortadan ikiye kesilir. Enginarlar yıkanır. büyük bir kabın içine bakla ve enginar konur üzerlerine un serpilir yarım limon suyu sıkılır karıştırılır.
2- soğanlar incecik doranır yağ ele sote edilir. enginar ve bakla ilave edilir üzerlerine 3 çay bardağı sıcak su eklenir tuz serpilir orta ateşte pişirilir. suyu çok azalırsa 1 çay bardağı kadar daha sıcak su eklenir
3- şeker serpilir bir iki taşım kaynatılır. ince doğanmış dereotu serpilir