zetinyağlı enginar yemeği - zetinyağlı baklalı enginar tarifi


Malzemeler:

6 adet küçük enginar

250 gr taze bakla

yarım limon suyu

1 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı şeker

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 iri soğan

dereotu

tuz

Yapılışı:

1- taze baklalar ayıklanır yıkanır ortadan ikiye kesilir. Enginarlar yıkanır. büyük bir kabın içine bakla ve enginar konur üzerlerine un serpilir yarım limon suyu sıkılır karıştırılır.
2- soğanlar incecik doranır yağ ele sote edilir. enginar ve bakla ilave edilir üzerlerine 3 çay bardağı sıcak su eklenir tuz serpilir orta ateşte pişirilir. suyu çok azalırsa 1 çay bardağı kadar daha sıcak su eklenir
3- şeker serpilir bir iki taşım kaynatılır. ince doğanmış dereotu serpilir

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 332
favori
like
share