Baklalı Enginar Goncası

Son güncelleme: 05.05.2009 11:07
  • zetinyağlı enginar yemeği - zetinyağlı baklalı enginar tarifi
    noimage

    Malzemeler:

    6 adet küçük enginar

    250 gr taze bakla

    yarım limon suyu

    1 çorba kaşığı un

    1 tatlı kaşığı şeker

    1/2 çay bardağı zeytinyağı

    1 iri soğan

    dereotu

    tuz

    Yapılışı:

    1- taze baklalar ayıklanır yıkanır ortadan ikiye kesilir. Enginarlar yıkanır. büyük bir kabın içine bakla ve enginar konur üzerlerine un serpilir yarım limon suyu sıkılır karıştırılır.
    2- soğanlar incecik doranır yağ ele sote edilir. enginar ve bakla ilave edilir üzerlerine 3 çay bardağı sıcak su eklenir tuz serpilir orta ateşte pişirilir. suyu çok azalırsa 1 çay bardağı kadar daha sıcak su eklenir
    3- şeker serpilir bir iki taşım kaynatılır. ince doğanmış dereotu serpilir
#05.05.2009 11:07 0 0 0