İLİŞKİLERDE YAŞ FARKI

Son güncelleme: 26.11.2022 14:16
  • Iliskilerde Yas Farki

    Birbirine asik bir kadinla bir erkek ve evlilikle gelen mutlu son... Peki ya aradaki büyük yas farki? Iliskinin gelecegi için belirgin bir tehdit mi, yoksa avantaj mi?

    BIR kadin yasça kendisinden çok büyük ya da çok küçük bir erkekle iliski kurarsa mutlu olabilir mi? Böyle bir iliskinin çok zayif bir ihtimal oldugunu düsünüyorsaniz yaniliyorsunuz.

    Pek çok kadin bu tarz bir iliskiyi aklina bile getirmezken kendini 15 yas büyük ya da 10 yas küçük bir erkekle birlikte buluveriyor. Yasanmayi bekleyen güzellikler de, sorunlar da ondan sonra basliyor.

    YASLI ERKEKLE ASK

    YASLI derken, tabii 25 yasinda, genç bir kadinin 80lik bir dedeyle degil, kendisinden 20 yas büyük, 45 yasinda bir erkekle olmasini kastediyoruz.

    Avantajlari: Orta yasli erkekler genç kadinlarin kendilerini iyi hissetmelerini ve mutlu olmalarini nasil saglayacaklarini çok iyi bilirler.

    Genellikle baslarindan genç yasta bir evlilik geçmis oldugundan bu kurumu da gayet iyi tanirlar. Onlarin istedigi sey, kaybetmeye basladiklari gençliklerini kendilerinden küçük bir kadinla yeniden kazanmak, yani ikinci bahar yasamaktir. Karsilarindaki kadini memnun etmek için ellerinden geleni yaparlar. Bu tip erkekler yasina göre çabuk olgunlasmis ve bu yüzden kendi yas grubuyla pek iletisim kuramayan kadinlar için idealdirler.

    Dezavantajlari: Yasi ilerledikçe erkek ister istemez kadindan çok önce yillara yenik düsüyor. Sosyal ve fiziksel aktivitelerden uzaklasiyor, gece hayatindan elini etegini çekiyor ve kadin henüz hayatin ortasindayken yapayalniz kaliyor. Bu da arada anlasmazliklar çikmasina, taraflarin mutsuz olmasina neden olabiliyor.

    GENÇ ERKEKLE ASK

    TÜRKIYE de çok nadir karsilasilan bir durum olmakla birlikte orta yasli bir kadin, kendisinden yasça epey küçük bir erkekle iliski kurabiliyor. Bu tarz bir iliskiye giren kadin kendisinden küçük erkekle genellikle kendi çevresinde degil bambaska bir çevrede tanisiyor.

    Avantajlari: Orta yasli kadin kendi yas grubundan erkeklerle kurdugu ask iliskilerinde aradigini bulamamis ve hayal kirikligina ugramistir. Bu yüzden de genç, yakisikli ve en önemlisi hayat dolu bir erkekle yepyeni bir enerji kazanmak, taze ve dinamik bir ask yasamak ister, erkekse genç kadinlarla yasadigi olgunlasmamis, acemilik kokan tecrübelerden sikilarak ne istedigini bilen bir kadinla daha seviyeli bir iliski beklentisindedir.

    Dezavantajlari: Kadinin erkekten daha erken çökecek ve yorulacak olmasi bir yana bu iliskinin en zor tarafi, çevreye karsi verilen mücadelenin birliktelikte yarattigi sikintilar ve yipranmalardir. Eger içinde bulunduklari çevre iliskilerini kaldirabilecek kadar modernse, o zaman sorun ancak ileri yaslarda yasama ayni oranda ayak uyduramama olabiliyor. Bu da kadinla erkegi zaman içinde birbirinden uzaklastirabiliyor.
#27.04.2005 17:59 1 0 0
  • Bu Tür olaylar sıkça yaşanmakta etrafımızda bu yüzden Artık Mutlularmı mutsuzlarmı bilmiyorum da bildiğim tek şey Türkiyede bu Tür ilişkiler yaşamak zordur
#28.04.2005 03:39 0 0 0
  • Avantajlari: Orta yasli kadin kendi yas grubundan erkeklerle kurdugu ask iliskilerinde aradigini bulamamis ve hayal kirikligina ugramistir. Bu yüzden de genç, yakisikli ve en önemlisi hayat dolu bir erkekle yepyeni bir enerji kazanmak, taze ve dinamik bir ask yasamak ister, erkekse genç kadinlarla yasadigi olgunlasmamis, acemilik kokan tecrübelerden sikilarak ne istedigini bilen bir kadinla daha seviyeli bir iliski beklentisindedir.


    Malesef Zor ßiraz !
#28.04.2005 07:51 0 0 0
  • Sağplasın kardeşim hayatın bazı gerçeklerini bizlerle paylaştığın için.Doğruya, Doğru.
#28.04.2005 08:03 0 0 0
  • Cok ilginc bir arastirma paylasimin icin tesekkürler
#28.04.2005 23:13 0 0 0
  • bence erkek en az 3 veya 4 yas en fazlada 6 yas büyük olabilir. bu bence idealdir, cünkü kadinlar erkeklere göre daha olgundurlar, yada kadin dogum felan derken yipranir ve kocasiyla ayni yasta oldugu halde annesi gibi durabilir

    bu bir kadinin basina gelecek en kötü sey olsa gerek, yani bence erkek büyük olmali ama abartili degil
#29.04.2005 12:12 0 0 0
  • Bilgiler için teşekkürler.
#30.04.2005 15:51 0 0 0
  • bence erkek büyük olmali ama abartili degil

    Katilmamamk mümkün degil,aynen katiliyorum


    İLİŞKİLERDE YAŞ FARKI
    Biraz abartilmi$ bir ara$tirma ,önemli olan ya$ farki degil ki$ilerin bir birine verdikleri deger cok önemli
#30.04.2005 17:13 0 0 0
aze aze foto
  • Bence önemli olan insanın hangi yaşta olduğu değil, kendini hangi yaşta hissettiği ve ilişkiye katabildikleridir. Ellerine sağlık yine de güzel bir çalışma
#30.04.2005 19:02 0 0 0
  • yaş farkı yada başka bişey
    onemli olan karşılıklı saygı sevgidir ve neiçin birrlikte oldugunu bilmektir..Seversen Allah c.c. İçin Sev...Sevki Sende Sevilesin..
#30.04.2005 19:17 0 0 0
  • kadın bence kendinden yaşça büyük erkeği tercih etmeli. Çünkü kadının içinde hiç olgunlaşmayan büyümeyen bir çocuk var. Ve onuda hayatta pişmiş erkekler kaldırabilir. Benim kişisel kanaatim bu. Arada uçurum bir yaş farkı olmadığı sürece olgun erkek bence ideal erkektir. Yaşça küçük erkekte heralde hayatlarında heyecan, değişiklik arayan bayanların tercihidir. Yoksa bana göre hayatı kendinden oldukça genç bir erkekle paylaşmak çok verimli olmasa gerek...
#01.05.2005 21:41 0 0 0
  • olayın bir fizyolojik birde mantıksal boyutu var bence............

    fizyolojik olarak bir erkeğin bir bayandan büyük olması gerekli...ayrıntısı için uygun bir yer değil fakat bu da benim görüşüm değil, tıbbi olarak doğru bir tezdir merak eden özelden sorabilir....

    mantıksal boyutta (benim mantığıma göre) bir bayan daha çocuksu daha duygusal bir yapıya sahip olduğundan dengelerin sağlanması için erkeğin bu farkı kapatabilecek bir olgunluğa sahip olması gerekir yani iki tarafta gayet oldun yapıya sahip ve duygu ile mantığı güzel sentezleyebilen yapıda isler 2 yaş fark yeterlidir diyeceğim minimum 2 yaş farkın ardından bu fark gereği kadar artabilir.... (benim fikrim)

    bu minimum 2 yaşta fizyolojik gereksinimden gelyor...
#02.05.2005 05:33 0 0 0
  • 23 yaşındayım evliyim 2 çoçugum var eşim bende 2,5 yaş buyuk öneli olan yaş deildir Aşktır sevmektir buda yurek ister.:)
#03.05.2005 14:31 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#26.11.2022 14:16 0 0 0