hıdırellez çöreği nasıl yapılır - hıdırellez çöreği tarifi



MALZEMELER

250 gr. margarin (oda sıc.)
1 ad. yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
1/4 su bard. sıvıyağ
1 kahve fincanı sirke
2,5 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Süslemek için,
Çörekotu,susam ve haşhaş tohumu

HAZIRLANMASI:

1-Tüm malzemelerinizi bir mutfak kabına aktarıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
2-Hazırladığınız hamurdan parçalar kopartıp şekillendirin ve yağlanmış fırın tepsinize dizin.Üzerlerine yumurta akı sürüp çörekotu/susam/haşhaş tohumu serpiştirin.
3-180C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.


Not:Hıdrellez çöreğinin yapım esnasında içine bir adet bozuk para konulur ve hıdrellez günü çörek ilk önce Allah için ,hane için ve hadeneki bireyler için sıra ile dilim dilim kesilir. para kime çıkarsa o yıl o kişinin dilekleri olur.


Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1770
favori
like
share