Öncelikle ülser nedir?-Gastrit ve ülser neden olur?-Ülser İçin Diyet-Ahmet Maranki Reflü ve Ülser İçin Önerileri-Ülseri olanların dikkat etmesi gerekenler

Gastrit ve ülser neden olur?
Gastrit, mide mukozasının iltihaplanmasıdır. İki türü bulunmaktadır; biri ani başlangıçlı olan akut gastrit, diğeri ise kronik gastrittir. Ülser ise mide veya duedenumun (onikiparmak barsağı) mide asidi ve sindirim sıvıları (pepsin gibi) tarafından hasara uğraması sonucunda meydana gelen doku kaybı olarak adlandırılır.Sinir sistemi bozukluğu, midede asit birikimi, zamanında ve iyi tedavi edilmeyen gastrit, karaciğerin yetersiz çalışması veya safra asidi azlığı, koroner arter hastalıkları, sindirilmesi zor olan yiyeceklerin aşırı derecede tüketilmesi, sigara, gereğinden fazla çay, kahve veya asitli içeceklerden içmek, alkol kullanmak veya birtakım ilaçların uzun süre kullanılması sonucunda da mide ülseri oluşabilir.


Ülseri olanların dikkat etmesi gerekenler
Ülserli bireylerin yeterince dinlenmeleri ve düzenli olarak uyumaları gerekmektedir.
Alkol kullanmaları tavsiye edilmez
Yemekler çok sıcak veya çok soğuk yenilmemelidir
Yemekler yavaş yenmeli ve iyi çiğnenmelidir
Sigara içilmesi mide hareketlerini artıracağından içilmemesi gerekir.
Beslenme programı kesinlikle yeterli ve dengeli olmalı, yemek saatlerinde iki öğün arasındaki zaman farkı 2- 3 saati geçmemeli
Sık ama az yemek yeme bilinci kazanılmalıdır.
Posa yönünden uygun tüketim mutlaka sağlanmalıdır. Çünkü ülser tedavisi için kullanılan ilaçlar kabızlığa neden olabilmektedir.
20- 30 gram posa alımı uygun tüketim miktarıdır.
Antioksidan ve posa yönünden zengin olan sebze ve meyvelere beslenmede yer verilmesi gerekir.
Acılı ve çok baharatlı besinlerin tüketilmesi en aza indirilmelidir.
Tuzlanmış, salamura besinler gastrik mukozayı olumsuz etkileyebileceğinden normal oranlarda tüketilmeli, yemeklere ekstra tuz ilave etmekten kaçınılmalıdır.
Asitli içeceklerden uzak durulmalıdır.
Kahve ve çay tüketimi normal sınırlarda tutulmalı. Kahve günde 1 - 2 fincan, çay ise 3 - 4 fincandan fazla tüketilmemelidir.
Yağda kızartılmış etler, sucuk, pastırma, salam, sosis gibi şarküteri ürünleri tercih edilmemelidir.
Gastriti olanlara pratik öneriler
Yemeklerinizi az az ve sık sık tüketmeye özen gösterin.
Yemekleri çok sıcak veya çok soğuk yemeyin.
Kabuklu meyve ve sebzeyi soyarak tüketmeyi tercih edin.
Yemekleri yavaş yiyin ve çok iyi çiğneyin.
Turp, salça, sirke, ketçap, hardal, zeytin, kuruyemişler,
Kurutulmuş meyvelere dikkat edin.
Yemeklerdeki tüm besinleri çiğden koyup, pişirin.
Kavurma işlemi uygulamayın.
Dikkatli olunması gereken yiyecek ve içecekler
Çay, kahve, kakao, hazır meyve suları, kolalı içecekler, limonata şikâyetlerinizi artırabilir.
Beyaz peynir, kaşar peyniri, dil peyniri ve gravyer peynir dışında kalan diğer peynirler tercih edilmemelidir.
Yumurtada haşlama veya çılbır yöntemi kullanılmalıdır. Yağda kavrulmadan sebzelerle de pişirilebilir.
Sıcak ekmek, tam taneli ekmekler hassasiyeti artırabilir.
Yağda kızartılmış, kavrulmuş etler, sucuk, pastırma gibi şarküteri ürünleri sık tüketilmemeli.
Yağda kızartılmış hamur işleri, börekler, tatlılar, ekşi yoğurtlar yenilmemeli.
Ekşi kabuklu ve kumlu meyveler çok tüketilmemeli.
Tüm kuru baklagiller, bulgur rahatsızlık verebilir.
Hazır çorbalar, et suyu, tarhana rahatsız edebilir


Ahmet Maranki Reflü ve Ülser İçin Önerileri;
Çağımızın en büyük sorunlarından biri haline gelen reflü ve ülser hastalığı için Ahmet Maranki’nin önerdiği tedavi türü;

Gerekenler;

*Patates

*Lahana

*Zeytinyağı

*Havuç

Hazırlanış; Çiğ patates ve beyaz lahananın suyunu sıkın .Eğer içmekte zorlanıyorsanız içine havuç atarakta içilebilir.Bu karışımı beden ısısı sıcaklığında yudum yudum için.Havuç yağda eridiği için içine bir tatlı kaşığı zeytin yağı ilave edilebilir.10 gün aralıksız için reflü ve ülser hastaları içsin.


Bugün sağlık köşemizde mide ülseri ve bu hastalığın ahmet maranki tarafından öneriler bitkisel tedavisi hakkında birşeyler karalamaya çalışacağız.

Öncelikle ülser nedir?

Ülser midenin iç yüzeyinin deforme olmasıdır. Daha da açık bir ifadeyle midenin iç yüzününün yara olmasıdır.

Peki Prof. Dr. Ahmet Maranki ülser tedavisi için bizlere neler önermektedir?

İşte Ahmet Maranki’ nin ülser tedavisi için bitkisel formülleri:

** Çiğ olarak sıkılan patates her sabah içilmelidir. Bunun yanında çiğ olarak sıkılan beyaz lahana da ülsere karşı iyi bir ilaçtır.

** Ülsere karşı, taze havuç suyu iyi bir ilaç olarak nitelendirilebilir. 1 bardak taze havuç suyu (en fazla günde 2 çay bardağı) ülsere iyi gelir.

** Reflü hastalığı için 1 bardak ılık inek sütü, yudum yudum içilmelidir.

** Ülser ağrılarını dindirmek için; şerbetçi otu, kantoron, meyan kökü, pelin otu gibi bitkileri bir araya getirip bir çay demleyerek günde 3-4 bardak içebilirsiniz.

** 3 su bardağı suyun içerisine ezilmiş veya parçalanmış bir tatlı kaşığı civan perçemini , kantoronu ve meyan kökünü koyarak bu çayı 20 dakika boyunca demleyiniz. Bunu sabah, öğle ve akşam vakitleri aç karnına tüketiniz.

** 400 gram keten tohumunu toz haline getirerek, bunu balla macun şekline gelene dek yoğurunuz. Oluşan macuna 30-40 gün boyunca devam ediniz.

** 1 su bardağının içerisine, yarım fincan patates suyu, 1 tatlı kaşığı lahana suyu ve 1 tatlı kaşığı bal koyunuz. Bardak tam doluncaya kadar su ekleyerek bu karışımı aç karnına 1 buçuk 2 ay boyunca içiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1845
favori
like
share
Cosa Nostra Tarih: 07.05.2009 03:47
teşekkürler paylaşımın için