Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 26.08.2009 14:55
  • ekmek kadayıfı - tatlı tarifi
    Malzemeler
    1 ekmek kadayıfı (bir çift)
    8 su bardağı sıcak su
    8 su bardağı şeker
    Yarım limon suyu
    (arzuya göre) kaymak


    noimage
    Yapılışı

    Ekmek kadayıflarının bir parçasını geniş bir tepsiye yerleştirelim, üzerine 16 bardak sıcak suyu gezdirip yumuşatalım, (tepsideki sudan gezdirerek kadayıfın yumuşamasını sağlayın). Ayrı bir tepside ekmek kadayıfının diğer parçasını da sıcak su ile ıslatalım ve ara sıra üzerine tepsideki sudan gezdirelim. Şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri ve 6 su bardağı suyu ekleyip 5 dakika kaynatalım, limon suyunu ekleyip bir taşını daha kaynatarak ateşten alalım. Kâğıt havluyu kadayıfların üzerine hafifçe bastırarak fazla suyunu alalını. Üzerlerine şerbet gezdirelim. Kadayıf tepsilerini ateşe oturtup ara sıra çevirerek bir iki taşını kaynatalım. Tepsiyi ateşten alalını. Kadayıfların birini ters yüz ederek kabuklu yüzü üste gelecek şekilde diğerinin üzerine oturtalım. Kadayıf ılıdığında dilimlere kesip servis yapalım.
#06.05.2009 01:33 0 0 0
  • Yapmaaa...
    Ağzımın suyu aktı yaaa
#26.08.2009 14:40 0 0 0
  • Kolay ve lezzetli bu tarif için tşkrler arkadaşım...
#26.08.2009 14:55 0 0 0