ekmek kadayıfı - tatlı tarifi
Malzemeler
1 ekmek kadayıfı (bir çift)
8 su bardağı sıcak su
8 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
(arzuya göre) kaymak



Yapılışı

Ekmek kadayıflarının bir parçasını geniş bir tepsiye yerleştirelim, üzerine 16 bardak sıcak suyu gezdirip yumuşatalım, (tepsideki sudan gezdirerek kadayıfın yumuşamasını sağlayın). Ayrı bir tepside ekmek kadayıfının diğer parçasını da sıcak su ile ıslatalım ve ara sıra üzerine tepsideki sudan gezdirelim. Şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri ve 6 su bardağı suyu ekleyip 5 dakika kaynatalım, limon suyunu ekleyip bir taşını daha kaynatarak ateşten alalım. Kâğıt havluyu kadayıfların üzerine hafifçe bastırarak fazla suyunu alalını. Üzerlerine şerbet gezdirelim. Kadayıf tepsilerini ateşe oturtup ara sıra çevirerek bir iki taşını kaynatalım. Tepsiyi ateşten alalını. Kadayıfların birini ters yüz ederek kabuklu yüzü üste gelecek şekilde diğerinin üzerine oturtalım. Kadayıf ılıdığında dilimlere kesip servis yapalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3310
favori
like
share
1sidelya Tarih: 26.08.2009 15:55
Kolay ve lezzetli bu tarif için tşkrler arkadaşım...
Şayeste Tarih: 26.08.2009 15:40
Yapmaaa...
Ağzımın suyu aktı yaaa :79: