Malzemeler
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
30 gr çekilmiş badem
50 gr çekilmiş antepfıstığı
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Süslemek için:
3 çorba kaşığı file badem

Hazırlanışı
*Süt pirinç unu badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.

*Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 377
favori
like
share
uCuRuM ciCegi Tarih: 13.05.2009 11:42
rica ederim su-perisi
SU-PERISI Tarih: 12.05.2009 15:38
Güzel tarifin için saol uÇuRuм çiÇeği.