MALZEMELER:
20 Adet küçük boy elma
2 Su bardağı toz şeker
15 Su bardağı su
İÇ MALZEMELER:
15 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı pudra şekeri
ÜZERİ İÇİN:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı soğuk süt
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın
Ardından geniş bir tencereye (Karnıyarık tenceresi uygun olabilir) elmaları yerleştirip üzerine toz şeker ve suyu ilave ederek kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Elmalar çabuk piştiği için dağılmamasına dikkat etmek gerekir


Elmaları pişirdikten sonra suyun içerisinde bırakmadan geniş bir tepsiye alın. Hafif ılındıktan sonra iç malzemeyi bir tatlı kaşığı yardımıyla elmaların içine doldurun

Elmaları servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Servise yakın üzerini krem şanti ve çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın..

AFİYET OLSUN

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 343
favori
like
share