Tavuk kavurma için malzemeler;
2 Adet tavuk göğsü
2 Adet domates
1 Adet yeşil biber
1 Yemek kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
Püresi için malzemeler;
3 Adet orta boy patates
1 Su bardağı sıcak süt
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz
Yapılışı;
Patatesler haşlanır ve soyulur.
Sonra çatal yardımı ile iyice ezilir.
Tuz karabiber, sıcak süt, tereyağı ve kaşar peyniri ilavesi ile püre elde edilir.
Diğer yanda bir tava içinde kuşbaşı doğranmış olan tavuk göğüsleri zeytinyağı ve salça ile kavrulur. Daha sonra tuz ve baharatlar eklenerek 1-2 dakika daha kavrulur.
Ardından 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir ve suyunu tamamen çekene kadar pişmeye bırakılır.
Ocaktan almadan 3-4 dakika önce kabuğu soyularak zar gibi doğranmış domatesler ve yeşil biberler ilave edilerek sotelenmeye devam edilir.
Servis yaparken tabağa önce püre ardından da tavuk kavurması konur.
Arzuya göre servis yaparken üstüne yeniden kaşar rendesi eklenebilir.