Malzemeler:

1 s.b. un
1 s.b. seker
1 s.b. su
200 g. tuzsuz peynir (kunefelik peynir veya dil peyniri)
3 y.k. margarin (ben 2 y.k. margarin 1 y.k. tereyagi kullandim)
Biraz dovulmus fistik ici (suslemek icin)

Yapilisi:

Sekeri suda eritin, peynirleri dilimleyip suyunu iyice cikarin.
Unu kizgin yagda kokusu cikana kadar kavurun ve hazirladiginiz serbeti ekleyip helva iyice katilasana kadar pisirin.
Helva kendini biraz toparladiktan sonra altini kapatin, ortasini biraz acin, icine peynirleri koyun ve ustunu tekrar helva ile kapatin.
Peynirlerin cok fazla erimesine izin vermeden biraz karistirin, dinlendikten sonra fistikla susleyerek ilikken servis yapin. Afiyet olsun!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 559
favori
like
share
uCuRuM ciCegi Tarih: 06.05.2009 13:26
un helvasini cok severim ama peynirlisini hic tatmadim dogrusu

eline saglik Sayeste