Malzemeler:

1 pkt. margarin (oda sicakliginda)
3 y.k. yogurt
1 tane yumurta
1 s.b. toz seker
1 pkt kabartma tozu
1 1/2 s.b. ceviz ici
1 + 2 y.k. pudra sekeri
1 t.k tarcin
Alabildigi kadar un (yaklasik 20 y.k.)

Yapilisi:

Derin bir kapta yogurt ve kabartma tozunu karistirin, sekeri ve iyice cirpilmis yumurtayi ekleyip karistirmaya devam edin.
Kupler halinde dogradiginiz oda sicakligindaki margarini karisima teker teker ekleyerek iyice yogurun. Ele yapismayacak kivama gelinceye kadar un ekleyip yogurmaya devam edin. Uzerini islak bir bezle ortup dinlenmeye birakin.




Cevizleri kucuk kucuk parcalayin, tarcin ve bir yemek kasigi pudra sekeri ile karistirarak guzelce harmanlayin.
Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparin ve elinizle cay tabagi buyuklugunde acin. Ne kadar kucuk parca alirsaniz kurabiyeler o kadar guzel gorunur zira piserken tombis tombis oluyorlar.
Hamurun ortasina bir tatli kasigi kadar cevizli karisimdan koyun. Rulo yapin ve ay seklini verin (Isterseniz D seklinde de kapatabilirsiniz).




Kurabiyeleri tepsiye araliklarla dizin (tepsiyi yaglamaniza gerek yok).
170-180 derece firinda renkleri hafif degisinceye kadar pisirin. Pisen kurabiyeleri firindan cikarip ilinmaya birakin.
Kurabiyeler ilindiktan sonra derin bir kaseye iki yemek kasigi pudra sekerini alin. Kurabiyeleri, her tarafina gelmesine dikkat ederek, iyice pudra sekeri ile kaplayin.


Dikkat etmeniz gereken bir kac nokta ise soyle; pudra sekeri ile kaplarken kurabiyelerin cok sicak olmamasina ozen gosterin aksi halde pudra sekeri eriyip yapis yapis oluyor. Ayrica piserken kurabiyelerin "hafifce" pembelesmesi gerekir; eger firinda uzun sure bekletirseniz cok kuru oluyorlar. Son olarak, kurabiyeleri pudra sekeri ile kapladiktan sonra (iyice soguyana kadar) ust uste dizmeyin cunku pudra sekeri sicaktan eriyebiliyor ve yine yapis yapis oluyor. Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 667
favori
like
share