Yoğurtlu Kömbe

Son güncelleme: 06.05.2009 13:12
  • yöresel yemekler - kırıkkale yemekleri

    noimage

    İçindekiler:

    . 2-2,5 bardak un
    . 1 tatlı kaşığı kuru maya
    . 2 tatlı kaşığı şeker
    . 3 kaşık yuğurt
    . 3 kaşık sıvı yağ
    . Varsa bir miktar bayat ekmek içi
    Üzerine;
    . Bir çay bardağı şeker
    . 300gr kadar koyu yoğurt

    Hazırlanışı:

    Unun içine tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapılarak 15-20 dk dinlendirilir.
    Mayalanan hamuru tepsi büyüklüğünde ince bir şekilde açıp,yağlanmış tepsiye yerleştirin.Üzerine şekerli yoğurt karışımını sürelim.Fırında üstü pişene kadar pişirin.(isteyen pişmeden üzerine hafif bir pekmez gezdire bilir.Pzza şeklinde kesip servis yapılır...
#06.05.2009 13:12 0 0 0