yöresel yemekler - kırıkkale yemekleri



İçindekiler:

. 2-2,5 bardak un
. 1 tatlı kaşığı kuru maya
. 2 tatlı kaşığı şeker
. 3 kaşık yuğurt
. 3 kaşık sıvı yağ
. Varsa bir miktar bayat ekmek içi
Üzerine;
. Bir çay bardağı şeker
. 300gr kadar koyu yoğurt

Hazırlanışı:

Unun içine tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapılarak 15-20 dk dinlendirilir.
Mayalanan hamuru tepsi büyüklüğünde ince bir şekilde açıp,yağlanmış tepsiye yerleştirin.Üzerine şekerli yoğurt karışımını sürelim.Fırında üstü pişene kadar pişirin.(isteyen pişmeden üzerine hafif bir pekmez gezdire bilir.Pzza şeklinde kesip servis yapılır...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1344
favori
like
share