İçindekiler:

baklavalık yufka
tahin
şeker
yağ (tercihen tereyağı)
dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:

Erimiş yağ, tahin ve şekeri bir kapda güzelce karıştırıyoruz.
Yufkalarımızı tezgaha yayıp iki katta bir bu karışımdan sürüp güzelce yayıyoruz, karışımı yaydıktan sonra cevizini serpiyoruz, bu şekilde 2 katta bir harç sürerek altı kat yapıyoruz ve altınıcı katta uzun kenarından kıvırarak yufkalarımızı rulo yapıyoruz. Rulo yaptıktan sonra bi süre bekletip sonra kesmekte faide var çünkü yufkalar harcı emiyor kesmek daha kolay oluyor.
Ben baklava gibi kesip üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ama sürmesenizde olur hiç önemli diil. Çok çıtır çıtır oluyor, yiyipde sevmeyen birine rastlamadım, deneyin bence pişman olmazsınız :)
Paketten çıkanların hepsini yapmak zor olur o yüzden ben yarısınıda börek yaptım, daha önce hazır yufka almayanların dikkatine :)

Not: Yağ miktarı az olsun sadece tereyağının kokusunu verecek kadar, yoksa çok yağlı oluyor..

Afiyetle... :)

Beğeniler: 2
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1477
favori
like
share