yöresel yemekler - adana yemekleri - adana mutfağı


İçindekiler:

1kg un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
5tane patates
1 adet orta boy soğan
karabiber
tuz

üzeri için
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yag
1 çay kaşığı kırmızı biber
yarım limon suyu
1 yemek kasıgı salca

Hazırlanışı:

Un, yumurta,ve tuzu alabildiği kadar su ile yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirken,patatesi haslayıp soğanı yagla kavur icine patatesi, karabiber ve tuzuekle karıstır ve sogusun

Hamuru bezeye ayırıp, unlayarak yufka büyüklüğünde açıp çay bardağı yardımı ile kesiyoruz.

kestiğimiz parçaların yarılarına hazırladığımız patatesli harcı koyup, diğer kısmı üzerine kapatarak kenarlarından bastırıyoruz.( Minik puf böreği şeklinde)

kaynamakta olan tuzlu suya atıp 8-10 dakika haşlıyoruz.suyunu iyice süzüp

servis tabağına aldığımız hengel’e tavada yagı salcayı kavur icine bir miktar nane sarımsak ve limonu ekle bir cay bardagı su ekle kaynayınca hengelin üzerine gezdir. AFİYET OLSUN

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 615
favori
like
share