ağzıyumuk tarifi - yemekteyiz urfa - urfa yemekleri -agziyumuk nasıl yapılır



Gerekli Malzemeler;
1 kaşık margarin,
1 yumurta
1/2 kg kıyma
4 su bardağı un
200 gr ceviz içi
3 su bardağı kızartmak için yağ
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz
Alabildiği kadar su

Yapılışı:
Kıyma çok az tuz ve su ilavesi ile bir tavada kavrulur. Kıyma piştiğinde, kıyılmış ceviz, karabiber ve tuzu eklenir, karıştırılır ve soğumaya bırakılır. 4 su bardağı un, margarin, bir yumurta, tuz ve aldığı kadar su ile hamur yapılır. Ceviz iriliğinde bezeler hazırlanır. Avuç içi büyüklüğünde açılan bezelerin içine daha önce pişirip soğuttuğumuz kıyma taşmayacak şekilde koyulur. Hamurun ağzını kapatırken, içi dışarı çıkmayacak şekilde toplanıp ağzının büzülmesine dikkat etmek gerekir. Bohça şekline getirilen “Ağzı Yumuk”lar bol yağda önce ağzının yumulmuş kısmı olmak üzere kızartılır. Sıcak servis yapılır

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3082
favori
like
share
Şayeste Tarih: 06.05.2009 20:48
Ben de beğendim..
Deniycem..
NaZ Tarih: 06.05.2009 20:37
Yemekteyizde suanda mideye indiriyorlar

Adı biraz garip ama çok güzel görünüyor
Şayeste Tarih: 06.05.2009 18:29
Yemekteyizde yapıldı, bakalım beğenilecek mi?
uCuRuM ciCegi Tarih: 06.05.2009 18:23
Bu ne guzel yenir ama (=


eline saglik cnm