yöresel yemekler - urfa yemekleri - sisbelek tarifi



Güneydoğu'nun Şanlıurfa mutfağından bir lezzet.

Malzemeler:
150 gr. kıyma 2 bardak un 1 bardak nohut 250 gr. koyun parça et 1 kuru soğan 1 kase yoğurt 1 yumurta tuz karabiber nane kırmızı biber

Yapılışı:
Etleri ve ıslatılmış nohutu pişirelim.Un su ve tuz ile mantı hamuru hazırlayalım.Kıyma ve soğan ile mantı içi hazırlayalım,tuz karabiber ekleyelim.Hamuru açalım ve yarısına kıymalı içi sürelim diğer yarısını üzerine kapatıp minicik kareler keselim unlayalım yapışmasın diye.Hamurları pişen et ve nohut karışımının içine ekleyelim.Hamurlar yumuşayıp üste çıkmaya başlayınca içine yumurta ile çırpılmış yoğurdu ekleyelim yavaş

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 806
favori
like
share