Lorlu Şekerpare - Lorlu Şekerpare Tarifi - Oktay Usta

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su b. un
1 su b. irmik
1 paket kabartma tozu
100 gr. tereyağı
200 gr. tuzsuz lor peyniri
3 çorba k. pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:

3 su b. su
3 su b. toz şeker
1 dilim limon

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine tereyağı, süzgeçten geçirilmiş lor, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve 1 su b. unu sırasıyla ekleyerek karıştırın. Kıvamı sıvı olursa biraz daha un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirisiniz. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Az yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.

Bu arada şerbetini kaynatarak hazırlayın.

İlk sıcaklığı çıkınca şerbetini vererek üzerine aynı boyda bir tepsi kapatarak şerbetini çekmesini sağlayın. Dilerseniz toz yeşil fıstık ile süsleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 515
favori
like
share