Gelin Tırnağı Tatlısı - Gelin Tırnağı Tarifi

Malzemeler:
1 çay b.sıvıyağ
1 çay b.süt
1 çay b.su
2 yumurta
1 çay k.kabartma tozu
Aldığı kadar un

Açmak için: nişasta

İçi için: ceviz

Üzeri için: tereyağı

Şerbeti için:

5 su b.su
5 su b.toz şeker
1 dilim limon

Hazırlanışı:

Yumurtaları karıştırma kabına alarak çırpın. Üzerine süt, sıvıyağ ve suyu ekleyerek tekrar çırpın. Üzerine kabarta tozu ve alabildiği kadar un ekleyerek baklava hamuru gibi bir hamur elde edin. Bu hamuru uzun bir rulo haline getirerek 30 bezeye ayırın. Çay tabağı büyüklüğünde bol nişasta ile açarak 10’ar 10’ar üst üste koyun. Tepsi büyüklüğünde açarak
2 ye kesin. Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş ceviz serperek ince rulo yapın. Verev keserek fırın tepsisine dizin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirerek 170 derecelik fırında pişirin.

Diğer tarafta şerbetini hazırlayın. Pişip ilk sıcaklığı çıkmış olan tatlıların üzerine ılık şerbeti dökün. Soğuyunca servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 605
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 08.05.2009 16:52
Eline saglık MİSS-FENER tatlının adı çok çirkinmiş.