sakızlı muhallebi nasıl yapılır - çilekli muhallebi

Malzemeler:

sakızlı muhallebi için:

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt (ekstra)

1 su bardağı un 1 parmak eksik un

1 yumurta

1 damla sakızı-

1 paket vanilya

75 gr treyağı

Sosu İçin:

400 gr çilek

yarım su bardağı şeker

1/2 su bardağı su

1 çorba kaşığı buğday nişastası

Yapılışı:

sakız muhallebi:

1- süt ve şekeri bir tencerede karıştırarak kaynatın

2- başka bir kapta 1 su bardağı süt ve unu ezerek karıştırın

3- içine: yumurta, vanilya ekleyin karıştırın yedirin

4- bu karışımı yavaş yavaş süte ekleyin hızlıca karıştırın

5- havanda dövülmüş damla sakızını ekleyin karıştırarak pişirin

6- muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın

7- tereyağı 2-3 parçaya ayırın ve muhallebiye ekleyin. mikserle biraz köpürür gibi oluncaya kadar orta hızda çırpın

8- karışımı bardaklara paylaştırın ve soğumaya bırakın

sosunu hazırlayın:

- çilek ve suyu robotta püre haline getirin, tencereye alın içine nişasta ve şekeri ekleyin karıştırın. orta ateşte karıştırıarak pişirin. ılımasına yakın bardaklara pay edin ve küçük doğranmış çileklerle süsleyin vb.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 423
favori
like
share