Acıbadem Şurubu

Son güncelleme: 10.05.2009 09:18
  • Acıbadem Şurubu Nasıl Yapılır - Acıbadem Şurubu tarifi - Şurup tarifi

    Malzemeler:

    1/2 kg acı kuru badem
    2 lt su, 2 kg
    toz şeker
    1 limonun suyu

    Yapılışı:

    Ilık suda ıslattığınız bademlerin kabuklarını soyun. Sakız gibi olana kadar dövün. Tencereye bademleri ve suyu koyup kaynatın. Şurup kıvamına gelince limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Yazın bardağa bir parmak şurup üzerine de su ve buz ekleyerek için. Kışın çay bardağına aynı miktar koyup üzerine kaynar su ekleyerek için. (Kanela Girit ve Midilli adalarından Ege kıyılarına yerleşen Rumlar tarafından yapılıyordu. Şimdi Ayvalık Cunda'da büyük taş kahvede kışın içebilirsiniz).
#07.05.2009 00:55 0 0 0
  • Emegine saglik hayatim
#10.05.2009 09:18 0 0 0