Acıbadem Şurubu Nasıl Yapılır - Acıbadem Şurubu tarifi - Şurup tarifi
Malzemeler:
1/2 kg acı kuru badem
2 lt su, 2 kg
toz şeker
1 limonun suyu
Yapılışı:
Ilık suda ıslattığınız bademlerin kabuklarını soyun. Sakız gibi olana kadar dövün. Tencereye bademleri ve suyu koyup kaynatın. Şurup kıvamına gelince limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Yazın bardağa bir parmak şurup üzerine de su ve buz ekleyerek için. Kışın çay bardağına aynı miktar koyup üzerine kaynar su ekleyerek için. (Kanela Girit ve Midilli adalarından Ege kıyılarına yerleşen Rumlar tarafından yapılıyordu. Şimdi Ayvalık Cunda'da büyük taş kahvede kışın içebilirsiniz).