çikolatalı kek - yerfistıklı kek - kek tarifleri

Kremaları:
buttercream:
10 gram krem peynir(oda sıcaklığında) 4 gr tuzsuz tereyağı
5 bardak elenmiş konfeksiyon şekeri yani pudra sekeri.
2/3 bardak yer fıstıklı tereyağ(tercihen markalı olmalı)
Not: ben tuzsuz 300 gr tereyag ekleyin. 5 çorba kaşığı yer fıstığı ezmesi ekleyin.

Yapılışı:
1) Geniş bir kapta, mikser yardımıyla, krem peynirle 4 gr tereyağı, rengi açılana kadar çırpın. Yavaşça, şekeri ekleyin. Orta hızda, rengi açılana kadar çırpmaya devam edin.
2) Yer fıstıklı tereyağını ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın.

çikolata:
8 gram bitter çikolata(kabaca doğranmış)
3 çay kaşığı yumuşak yer fıstıklı tereyağ
2 çay kaşığı light mısır şurubu

1) Benbarin yöntemiyle, çikolatayı eritin. Erimiş çikolatayı, yer fıstıklı tereyağı ve mısır şurubunu bir tencereye koyun.
Çikolata tamamen eriyene ve karışım tamamen yumuşak olana kadar, sık sık karıştırarak pişirin.
2) Ocaktan alın ve yumuşayana kadar, yarı yarıya pay ederek çırpın. Beyaz ve ılıkken kullanın.
Not: Ben 400 gr bıtterı 400 ml krema ile mari eritin ılıkken kekin üzerıne gezdırin


Kek ıcın:


2 bardak un
2,5 bardak şeker
¾ bardak tatlandırılmış kakao pudrası yani kakao
2 çay kaşığı kabartmatozu
1 çay kaşığı tuz
1 bardak nötr sebze yağı(kanola, soya yağ gibi) sıvıyağ
1 bardak ekşi krema 1,5 bardak su 2 çay kaşığı damıtılmış beyaz sirke .
Not: ekşi krema;1 bardak ılık süte 1 tatlı kaşığı limon suyu karıtırın.
1 çay kaşığı vanilya özü
2 yumurta
Yarım bardak öğütülmüş yer fıstığı
Not:Önceden yaptığım şeytan kek bu kekin kıvamına çok benziyor. şeytan keki iki ölçü hazırlayabilirsiniz ve ıkı ayrı 22 cm. çemberli kalıba pay edebilirsiniz.

Yapılışı:

1) Fırını önceden 176 dereceye ayarlayın. Tereyağı, 20 cm genişliğindeki tepsiye yayın. Tepsinin yüzeyini tereyağlanmış parşömen ya da kağıtla kaplayın.
2) Unu, şekeri, kakao pudrasını, pişirme sodasını ve tuzu bir kaba koyun. Orta hızda hepsini iyice çırpın. Yağ ve ekşi krem ekleyip harmanlayın. Azar azar su ekleyin. Sirke ve vanilyayı katın. Yumurtaları ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Karışımı, önceden hazırlanmış üç kek kalıbına pay edin.
3) 30-35 dakika ya da çatalı batırdığınızda kuru çıkacak şekle gelene kadar pişirin. 20 dakika soğumaya alın. Kalıbın kağıdını dikkatli şekilde çıkarın; sonra da, keki tamamen soğumaya bırakın(Bu kek çok çok çok yumuşaktır. 30 dakikalığına buzdolabına koysanız bile, yine şekil verebilirsiniz).
4) Keki dondurmak için, geniş bir pasta tepsisine koyun. Üzerine yer fıstığı serpiştirin.
Dip not: Kekinize maske yapmadan önce, sertleşene kadar, 15 ile 30 dakika arasında soğutun(tercihen).
5) Çikolatalı yer fıstıklı tereyağlı kekinizi süslemek için, geniş bir pişirme kağıdının üstüne koyun. Kremayı yavaşça tepeden dökün. Spatulayla çevresini düzgünleştirebilirsiniz. En az 30 dakika soğutun. Servis etmeden bir saat önce de, buzdolabından alın. Üzerini öğütülmüş yer fıstığıyla süsleyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 419
favori
like
share
İCEMİNE Tarih: 07.05.2009 22:56
nefis olduğuna eminim ellerine sağlık