- Malzemeler -
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
200 gr margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üstü için;
4 yumurta (akı)
4 su bardağı fındık (dövülmüş)

- Yapılışı ?
1 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 3 dk çırpın. 200 gr margarin 1 paket vanilyayı ekleyip 1 dk daha çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun. Hamuru 20 dk dinlendirip unlu tezgahta 3 mm kalınlığında açın. Bardaklarla yuvarlaklar keserek fırın tepsisine dizin. Üzeri için 4 yumurta akını ve dövülmüş fındığı ttahta kaşıkla karıştırın ve krema torbasına doldurup hamurların üzerine halka şeklinde sıkın. 190 derecelik fırında 15-20 dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra ortalarına reçel doldurarak servis yapın..

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 302
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 08.05.2009 16:43
Çok güzel bir tarif hemen denmem lazım icemine.