Boxer özellikleri

Son güncelleme: 08.05.2009 00:32
  • Cinsi : Boxer
    noimage
    Kökeni : Almanya

    Karakteri : Boxer mutlu, canli, oyuncu, merakli ve enerjik bir irktir. Itaat yarismalari için uygun bir köpektir. Sürekli aktif olmasinin yani sira ailesiyle yakin iliski kurar. Sadik ve sevgi dolu Boxer çocuklarla iyi anlasmasiyla taninir. Iyi sosyallestirilmis bir Boxer ayrica kendi türü ve diger ev hayvanlari ile de iyi anlasabilir. Boxer'in dogasi sizi ve ailenizi korumaktir. Tanidik misafirler ise sevgiyle karsilanir. Her zaman çalismaya ya da oynamaya hazirdirlar. Boxer'in bol bol insanlarla olmaya ihtiyaci vardir. Oldukça enerjiktirler ve yaslandiklarinda bile atletik yapilarini korurlar. Boxer'a çok hareketli olmamasi ve insanlarin üzerine çikmamasi gerektigi ögretilmelidir. Bu irk cesareti ile taninir ve mükemmel koruma köpegidirler. Askeri ve polis görevlerinde kullanilir. Egitim erken, disiplinli ve tutarli olmalidir. Bu irk dominant bir sahip ister.


    Genel Özellikleri : Boxer'in vücudu kompakt ve güçlüdür. Parlak ve siki kürkü beyaz lekelerle birlikte kahverengi, çizgili ve kizilin çesitli tonlari olabilir. Çogu Boxer üreticisi beyaz yavrulardan hoslanmaz. Bazi köpek kulüpleri beyaz Boxer'lari kayit etmez ve bu rengi yarismalarda diskalifiye nedeni sayar. Kuyruk genellikle kesiktir ve kulak kesimi istege bagli olarak yapilir. (Kuyruk ve kulak kesimi bazi ülkelerde yasaklanmistir). Basi vücuduyla orantili, zarif ve kirisiksiz olmalidir. Alt çenesi yukari kivrilarak üst çene hizasini geçer. Ne disler ne de dil, agiz kapaliyken görünmemelidir. Burun iri ve siyahtir. Gözler koyu renklidir. Boyun uzun, güçlü, adelelidir. Vücut kare seklindedir. Kuyruk yukarda tasinir. Ön ayaklari yere dik ve birbirine paraleldir.

    Bakimi : Boxer'in kisa tüylerinin bakimi kolaydir. Haftalik firçalama yeterlidir. Derinin dogal yagini aldigindan gerekmedikçe yikanmamalidir. Boxerlar temizdirler ve kendilerini kedi gibi temizleyebilirler. Mevsim dönümlerinde orta derecede tüy dökerler.

    Yasam Ortami : Boxer'lar yeterince egzersiz yaptirilirsa apartmanda da mutlu olabilirler. Ev içinde oldukça hareketlidirler ve genis, çitlerle çevreli bir bahçede daha mutlu olurlar. Asiri soguk ya da sicaga karsi hassas olduklarindan iyi bir bahçe köpegi olamazlar.


    KARAKTER ÖZELLIKLERI


    Baska Köpeklerle Geçinme :

    Baska Petlerle Anlasma

    :

    Yabancilara Davranis :

    Itiat Seviyesi :

    Egitilebilirlik :

    Koruma Özelligi :

    Egzersiz ihtiyaci :

    BOYUT VE AGIRLIK :

    Kilo Erkekde : 27 - 32 Kg

    Kilo Diside : 24 - 29 Kg

    Irk Boyutu : Büyük

    Yükseklik Erkekde : 56 - 63 cm

    Yükseklik Diside : 53 - 61 cm

    Oyunculuk : 5

    IRK ÖZELLIKLERI :

    Kisilik : Uysal, Mutlu, Neseli, Oyuncu, Merakli, Enerjik, Sadik.

    Yetenekleri : Bekçi, Arama, Asker, Kurtarma, Polis.

    Yasayabilecegi Iklim : Iliman Iklim

    En Uygun Yasam Alani : Büyük Boyutlu Ev

    Tasiyabilecegi Hastaliklar : Cardiomyopathy, Sub-aortic stenosis, Kalça displazisi, Omurga sorunlari, Kalp hastaliklari, Allerjiler, Beyaz Boxer'larda sagirlik riski, Ileri yaslarda kanser riski.

    Yasama Süresi : 11 - 14 Yil

    TÜY ÖZELLIKLERI :

    Tüy Yapisi : Tek tabakali, Düz, Parlak, Sik.

    Tüy Uzunlugu : Kisa tüylü

    Tüy Dökülmesi : Orta derecede tüy döker

    Firçalama : Haftada bir firçalama yeterlidir

    Tras ve Banyo : Tras ihtiyaci yoktur. Gerektiginde yikanabilir.

    Alabilecegi Renkler : Beyaz lekeli Kahverengi, Çizgili, Kizil tonlari.

    DIGERLERI :

    Irk Grubu : Is Köpegi

    Kökeni : Almanya
#08.05.2009 00:32 0 0 0