Frenk Tavası - Urfa Yöresine ait Frenk Tavası yemeği

Malzemeler :
500 gr. Kıyma
12 adet domates
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz

Yapılışı :
Soğan ve maydanoz ince ince doğranır. Kıyam çukur bir kaba alınıp yağ, soğan, domates salçası, baharat, domates salçası, tuz ve maydanoz eklenip yoğrulur. Domatesler parçalara ayrılmadan bıçakla iki yerinde yarılır. Aralarına hazırlanan kıymalı harç doldurulur. Yan yana teflon tavaya dizilir. Tava bir kapakla kapatılıp su eklemeden çok kısık ateşte domatesin kendi suyuyla 2,5-3 saat pişirilir.

Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1202
favori
like
share
ultimatom Tarih: 08.05.2009 02:45
Usta çok güzel görünüyor antep'e geldiğinde yapacam bunlardan sana ...