Malzeme:
BEYAZ MUHALLEBİ İÇİN:

1ÇAY BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
6 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

SARI MUHALLEBİ İÇİN:

6 ÇAY BARDAĞI SU
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA
1 PAKET PORTAKALLI TANG(TOZ İÇECEK)

Hazırlama:
BEYAZ KISIM İÇİN OLAN MALZEMELER BİR TENCEREDE,RENKLİ KISIM İÇİN OLAN MALZEMELER AYRI BİR TENCEREDE KARIŞTIRILIR.MÜMKÜN-SE AYNI ANDA KARIŞTIRA KARIŞTIRA PİŞİRİLİR.KOYULAŞINCA OCAKTAN ALINIR.SICAK SICAK YUVARLAK DİPLİ DERİN BİR KASEYE ÖNCE BEYAZI DÖKÜLÜR,SONRA TAM ORTASINA YAVAŞ TAVAŞ RENKLİ Sİ DÖKÜLÜR.ILININCA DOLABA KONUR VE 3-4 SAAT BEKLETİLİR.SOĞUDUKTAN SONRA KASE TERS ÇEVRİLİP ÇIKARILIR.KESİLDİĞİNDE YUMURTA DİLİMİ GÖRÜNTÜSÜ ALIR.SERVİS YAPILIR. ARZU EDİLİRSE KÜÇÜK YUMURTALIKLARA HAZIRLANIP ,TAVUK
YUMURTASI GİBİ DE İKRAM EDİLEBİLİR.

AFİYET OLSUN,KOLAY GELSİN.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1292
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 08.05.2009 12:39
Güzel tarifin için saol arkadaşım.
Forum kuralları geregi büyük harflerle yazmak yasaktır.
uCuRuM ciCegi Tarih: 08.05.2009 10:07
ismi guzel deilmis aama emeginize saglik