İrmikli Hurma Tatlısı Tarifi - İrmikli Hurma Tatlısının yapılışı - Tatlı Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

Şerbeti İçin

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/4 limon suyu

Yapılışı

Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.Hurma şekli verilir(ben kalburabastı tatlısı gibi rendede şekil verdim).Tepsiye dizilir.150 derece fırın ısısında pişirilir. Ilıdıktan sonra şerbeti verilir.Hepinize afiyet olsun...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2304
favori
like
share