Parmak Kurabiye Tarifi - Parmak Kurabiyenin Yapılışı - Parmak Şeklinde Kurabiye - Parmak Kurabiye Resmi




Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
limon kabuğu rendesi
minicik tuz
2 yumurta sarısı
250 gr un
10-15 adet kabukları soyulmuş badem

Yapılışı

Yağ,şeker ve tuz parmak uçları ile birbirine iyice yedirilir.
2 yumurta sarısı ve limon kabuğu eklenip yoğrulur.
Son olarak da un eklenip yğorulur ve 20 dk buzdolabında bekletilir.Şekil vermek
Uzun uzun ince rulolar yapılıp eşit şekilde parçalara ayrılır.Tırnak kısmı, çay kaşığının tersi ile bastırılıp bademin bir parçası yerleştirilir.Parmak üzerinde ki çizgileri vermek için,iki kez boğum yapılır ve boğumların tepeleri bıçakla çizilir.Yumurta sarısına minicik şeker ve su eklenip karıştırılıp parmakların üzerine sürülür.175 c de de pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 689
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 12.05.2009 00:34
Haklısın icemine bende yapmamda yememde fakat belki yapan olur.
İCEMİNE Tarih: 11.05.2009 23:39
bu nasıl bir pasta ya aynen parmak gibi ben bunu yapmam vallahi tiksinirim ama ellerine sağlık görmüş olduk