Ankebut - F. H. Yalçınkaya

Son güncelleme: 09.05.2009 00:14
  • Ankebut - F. H. Yalçınkaya - Ankebut Kitap Özet

    noimage

    Ankebut
    Kur'an-ı Kerim'in Issız Derinliği ve Sembolik Analizi
    F. H. Yalçınkaya
    Şira Yayınları
    Baskı Tarihi: Mayıs 2009
    ISBN: 9786054182060
    Sayfa: 375

    Kitap Özet

    Dünyada bir ilk...

    Kur'an-ı Kerim hiç böyle incelenmedi, yorumlanmadı...

    Kurulan ruhsal irtibatlar ve uzun çalışmalar sonucunda elde edilen bilgiler, daha sonra derlendi ve kitap haline getirildi.

    Ankebut isimli bir ruh varlığının vermiş olduğu bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve ayetleri konusunda dopdolu ve yepyeni şeyler söylüyor. Kur'an-ı yücelten, onu içsel olarak ve günümüze uygun bir dille anlamamızı sağlayacak bu bilgiler, çok etkileyici sonuçlar ortaya koyuyor.

    Tasavvufta, "Kur'an'ın özü Fatiha Suresi, Fatiha'nın özü Besmele'dir. Besmele'nin de özünü ararsan 'Be' harfinin altındaki noktadır" denir. Hatta Hz. Ali bir sözünde şöyle der:
    "İlim bir noktadan ibaretti onu cahiller çoğalttı".

    Bu nedenle kitap, önce Besmele'nin yani her gün ezbere kullandığımız Bismillahirrahmanirrahim kelimesinin arkasındaki gerçekleri ortaya koyarak başlamaktadır. Yani bir anlamda giderek büyüyen bir cahilliğin izini sürerek, mümkün olduğunca saf gerçeğin perdesini aralamaya çalışmaktadır. Öyle ya Kur'an'ı anlayacaksak, önce bu noktanın nasıl bir şey olduğunu anlamamız gerekir.

    Kitap daha sonra 6 surenin yani; Kur'an'ın ilk suresi olan Alak Suresi, Tarık Suresi, İbrahim Suresi, Neml Suresi, Ra'd Suresi ve Kehf Suresi'nin açıklamaları ile devam etmektedir. Ayet ayet açıklanan bu sureler, harici yani şekli ya da cümlelerin çeviri anlamlarının çok ötesinde batıni anlamlar içermekte, verilen bilgilerde anlam derinlikleri ön planda tutularak, günümüz insanına mümkün olduğunca açık bilgiler verilmeye özen gösterilmektedir.

    İtiraz edenin bilmeden itiraz ettiği, körü körüne inananın da bilmeden kabul ettiği bu konuyu incelerken, Kur'an'ın iki görüş tarafından da genel olarak okunmadığı gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu çalışmanın, konunun temel kaynağı olan Kur'an-ı Kerim'in okunmasına ve dolayısıyla da daha derinden anlaşılmasına büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz...
#09.05.2009 00:14 0 0 0